Vrienden van Stolpehove organiseert loterij voor nieuwe Rivas-rolstoelauto

28 maart 2012 door Liesanne

PAPENDRECHT - De Stichting Vrienden van Stolpehove organiseert een officiële loterij. De opbrengst van de verkoop van de loten is bedoeld voor de aanschaf van een nieuwe Rivas-rolstoelauto. Bewoners van Papendrecht en omstreken kunnen vanaf heden loten kopen bij medewerkers van verpleeghuis De Wieken. De eerste trekking vindt plaats tijdens de braderie in De Wieken op zaterdag 21 april. 

Drie trekkingen
Rivas heeft in Papendrecht drie woonlocaties. ‘Daarom hebben we besloten om in 2012 ook drie trekkingen te organiseren. Dat doen we in samenwerking en met hulp van de cliëntenraad. Bij de organisatie van een officiële loterij komt namelijk nogal wat kijken. Cliëntenraadslid mevrouw Leeuwenburgh regelt daarvoor alle praktische zaken’, zegt Leo Hartkoren, voorzitter van Stichting Vrienden van Stolpehove. ‘De medewerkers en vrijwilligers van De Wieken zijn nu gestart met de verkoop van 2.000 loten. De trekking hiervan vindt plaats op 21 april. Daarna gaan medewerkers van De Markt aan de slag met de verkoop. In het najaar sluit De Waalburcht de loterij af met de laatste trekking.’

Mooie prijzen
Loten zijn te koop voor € 2,- per lot bij de medewerkers en bij verpleeghuis De Wieken aan de Noordhoek 20 in Papendrecht. Deelnemers maken kans op mooie prijzen. Hartkoren: ‘Er zijn diverse prijzen te winnen. Zo is de hoofdprijs een mulitfunctionele Yarvik Tablet PC.’

Rolstoelbus
De opbrengst van de verkoop gebruikt Stichting Vrienden van Stolpehove voor de aanschaf van een nieuwe rolstoelauto. ‘De bewoners maken samen met de medewerkers of familie en vrienden graag een uitstapje. Daarbij is de rolstoelauto onmisbaar’, vervolgt Hartkoren. ‘De huidige auto is aan vervanging toe. We hopen met deze loterij een groot gedeelte van het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.’ 

Steun
Stichting Vrienden van Stolpehove vindt haar oorsprong in de voormalige zorgorganisatie Stolpehove. Sinds de fusie met Rivas zet de Stichting Vrienden van Stolpehove zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven. Voor meer informatie en het aanmelden als Vriend bij Vrienden van Stolpehove: telefoonnummer: (078) 64 43 251 of e- mail: regiosecretariaat.dsz@rivas.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.