PKC C1 landkampioen

26 maart 2012 door Liesanne
PKC C1 landkampioen

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag traden de jeugdploegen van  PKC B1 en C1 en D1 aan voor het landskampioenschap.

PKC C1 reisde met een volle bus supporters af naar Roermond om daar in de Sporthal Jo Gerris te strijden tegen leeftijdgenootjes om  het Nederlands Kampioenschap. Terwijl de sporthal werd versierd met spandoeken en groen/witte ballonnen, bereidden de spelers en trainers zich voor.

De eerste wedstrijd werd gewonnen met 7-3 van Fortuna de  tweede wedstrijd tegen GKV werd gewonnen met , 7-4. Doordat ook de laatste poulewedstrijd werd gewonnen met 12-7 mocht PKC C1 gaan strijden in de finale om kampioen van Nederland te worden.

De finale speelden zij tegen DeetosSnel, een sterke ploeg waartegen PKC in de competitie al eerder heeft gespeeld. Het werd een zinderende finale en na het fluitsignaal gaf het scorebord 9-9 aan. Een zenuwslopende verlenging volgde, het scoreverloop ging gelijk op , maar vlak voor tijd maakte PKC de 13-12, zodat PKC/ C1 zich Kampioen van Nederland mag noemen. Supporters vlogen het veld op om de ploeg en trainers Kees Verhoeven en Thomas Vermeij te feliciteren met dit fantastische resultaat. 

In Papendrecht werden zij ’s avonds gepast onthaald en in de kantine van PKC/Hagero werd nog lang doorgefeest.

B1 moest afreizen naar Goes om te strijden voor het Kampioenschap van Nederland, zij behaalden een mooie vijfde plaats.

De youngsters van D1 zijn zevende geworden in Enschede, een prachtige prestatie voor deze jonge ploeg. Uiteraard was het al een hele prestatie om op het NK te mogen spelen.

Foto gemaakt door: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.