Drechtstreek vijf punten voor

19 maart 2012
Drechtstreek vijf punten voor

PAPENDRECHT - Door het verlies van zowel Pelikaan als WNC, de nummers 2 en 3 van de ranglijst, staat Drechtstreek op zeven wedstrijden voor het eind van de competitie op een voorsprong van vijf punten. Die rooskleurige positie werd verkregen door de 5-1 overwinning op Schelluinen. Tijdens het eerste kwartier was het Schelluinen dat zeer fel uit de starblokken kwam. Het zette flink druk op de Drechtstreek defensie. Beide ploegen hielden elkaar in goed in evenwicht totdat Umut Takac uit een corner na wat duw- en trekwerk de 0-1 kon scoren uit een corner. Het duurde tot een minuut voor rust voordat de mee naar voren gekomen Leon van Dalen aan de andere kant uit een soortgelijke situatie de gelijkmaker in kon tikken.

In de tweede helft wist het elftal van Jan Kroos en John den Dunnen de score redelijk gemakkelijk uit te bouwen tot 5-1. In de 51ste minuut scoorde Chris Koremans de 2-1, gevolgd door drie doelpunten binnen tien minuten van Erwin van der Heiden, Peter van de Merwe en Remco Koremans. De tegenstand van Schelluinen was gebroken en Drechtstreek kon de wedstrijd zonder problemen uitspelen.  
Komende zaterdag wacht Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Altena in Nieuwendijk. Traditioneel is Altena voor Drechtstreek een lastige tegenstander waar moeilijk van gewonnen wordt. Het behaalde zaterdag een moeizame 0-1 overwinning op het als laatste geplaatste Groote Lindt. Het ziet er naar uit de dat het onderlinge duel van komende zaterdag van groot belang zal worden in de strijd om het kampioenschap. Aanvang van de wedstrijd is 15:00 uur.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.