PKC plaatst zich voor kruisfinales na winst op Dalto

19 maart 2012
PKC plaatst zich voor kruisfinales na winst op Dalto

PAPENDRECHT - Wie op zaterdag 17 maart in de PKC-hal aanwezig was, moet hebben genoten van een fantastische KL-league wedstrijd tussen PKC en Dalto. Beide ploegen hebben elkaar in de afgelopen jaren al fel bekampt, deze zaterdagmiddag stond er weer een echte prestigestrijd op het programma. De D-side uit Driebergen was al vroeg in Papendrecht aanwezig om de toegangspoort en de dugouts op het veld van het geel zwart te voorzien. Een leuke reprise voor wat eerder door de groen-witten in Driebergen was gepresteerd. De supportersgroepen waren er dus klaar voor... Zou PKC na een hectische verenigingsweek toch de stap naar de kruisfinales kunnen maken?

Twee elkaar fel toezingende supporters groepen, zagen PKC goed uit de startblokken komen: 3-0 binnen enkele minuten tijd. Dalto knokte zich vervolgens terug naar 3-2 en er ontspon zich een geweldig gevecht in de PKC-hal. Het tempo lag enorm hoog, de inzet was geweldig... natuurlijk gingen daardoor dingen fout, maar het werd wel een titanengevecht. Wat PKC ook probeerde, Dalto wist steeds weer aan te sluiten; en zo werd het 6-6, 7-7 en 8-8. Het waren de Driebergers die vervolgens het voortouw wisten te nemen: tot grote vreugde van het geel-zwarte legioen liep de ploeg uit Driebergen uit naar 8-11. Met nog drie minuten op de klok wist PKC weer aan te sluiten bij 11-12 door Richard Kunst, maar de rust kwam toch met het voordeel voor Dalto: 12-15.
 
De inzet in deze eerste helft was enorm, en het werd dus afwachten wie alseerste door de energievoorraad heen zou geraken. PKC kroop langzaam in de tweede helft weer dichterbij: 17-18 en via Laurens vervolgens 18-18. En natuurlijk was het Suzanne Struik die PKC vervolgens weer op voorsprong wist te brengen: 19-18.
 
Dalto zat er vanaf dat moment conditioneel doorheen en PKC profiteerde: tien minuten voor tijd stond er ineens 25-20 op het scorebord, waarna de wedstrijd gespeeld was. De energie bij de ploeg uit Driebergen was op en "ons Papendrecht" draafde door naar 28-22.
Eindstand: 28-23.
 
Foto: Peter Besemer
Website: http://klik.besemer.info
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.