Scholieren lopen stage bij brandweer

15 maart 2012 door Liesanne
Scholieren lopen stage bij brandweer

PAPENDRECHT - Maandagochtend 12 maart werd op de brandweerkazerne het startsein gegeven voor de maatschappelijke stage van acht leerlingen uit de 3e klas VMBO (Theoretische Leerweg) van scholengemeenschap De Lage Waard.

De scholieren lopen twee weken lang stage bij het brandweer, waar zij meer leren over brandveilig wonen en bewust worden gemaakt van de gevaren die er zijn. Zo doen de leerlingen de komende tijd mee aan een ontruimingsactie en trekken ze, in het gezelschap van brandweermensen, de wijk in om huizen te onderzoeken op brandveiligheid. De stage begon met een rondleiding door de kazerne. 

Met de maatschappelijke stages geeft de gemeente uitvoering aan het vrijwilligersbeleid. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.