De Geul op dreef in Eon competitie

12 maart 2012
De Geul op dreef in Eon competitie

PAPENDRECHT - De zwemmers van de Geul moesten afgelopen zaterdag weer flink aan de bak in de vierde ronde van de landelijke Eon competitie. Met promotie in het zicht werden er weer mooie tijden gezwommen. Ook dit weekend stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor de zwemmers van de Geul: de vierde ronde van de landelijke Eon competitie.

De Geul zwemt al jaren in de hoogste districtsklasse maar dit jaar is er uitzicht op promotie naar de landelijke C-klasse. De Geul stond na drie wedstrijden op promoveren en de zwemmers wilden er natuurlijk alles aan doen om ook deze vierde wedstrijd goed te zwemmen. Mocht de Geul na vier wedstrijden nog steeds op promoveren staan dan zal de vijfde en laatste wedstrijd beslissend zijn.

De middag begon goed met een 4x100 vrij estafette voor dames. Het Geulteam met Sunanda van Heteren, Djamari Oetringer, Pauline Tieleman en Sabrina de Graaf veroverde hier een mooie eerste plaats. Het jongens junioren 4 team met Jesse de Win, Thomas Verhoeven, Bas van Middelkoop en Ben Muller raffelde de 4x50 vrij eveneens als snelste af.

De jongste zwemmers mochten starten op de 25 school en de 50 vrij. Bij de jongens haalde Tino Huurman twee overwinningen, Brandon Groeneveld pakte het brons op de 25 school. Erik Verhagen en Yannick Tschan zwommen op beide afstanden een PR. Bij de meisjes werd Alijssia de Boer zowel op de 25 school als op de 50 vrij tweede. Er waren mooie PR’s voor Julia van Maren en Faustine Mussig.

In de categorie meisjes junioren 1 waren de Geul dametjes succesvol. Op de 100 vrij pakte Esmée Roodenburg het zilver en Sam IJzerman het brons. Kirana Hoogenbosch maakt indruk met een PR van ruim 7 seconden op deze afstand. Op de 100 school was het zilver voor Sofia de Graaf en Sam IJzerman pakte haar tweede brons van deze middag.

Bij de jongens was het Daan Wesdorp die het PR record van de dag pakte door op de 100 school 10 seconden van zijn beste tijd af te halen. Ook René Verhagen, Tijmen Snier en Nout Merkus zwommen mooie PR’s.

In de categorie meisjes junioren 3 zwom Sabrina de Graaf naar de overwinning op de  50 rug en de 200 wissel. Chinouk Tschan, zelf nog junioren 1 zwemster, verbeterde zich op de 200 wissel met ruim 7 seconden. De Geul jongens maakten er een 1-2-3-tje van: op de 50 rug ging het goud naar Max Muller, het zilver was voor Ben Muller en Bas van Middelkoop pakte het brons. Op de 200 wissel zwom Ben naar goud, Max pakte zilver en Bas greep het brons. Tim van Heeswijk zette op de 200 wissel een PR op de klokken.

Juniorenzwemster Iris van Valen deed goede zaken in de categorie meisjes jeugd: de 100 school leverde haar een gouden medaille op en op de 200 vrij werd ze derde. Het zilver op de 200 vrij ging naar Sophia van Maren. Thomas Verhoeven pakte twee keer goud in de categorie jongens junioren 4, zowel op de 100 school als de 200 vrij was hij iedereen te snel af. Yaro Roodenburg volgde goed met twee bronzen medailles en Joran Bakema verbeterde zich op beide afstanden. Op de 200 vrij was er ook nog een PR voor Nick Molle.

Bij de meisjes senioren pakte jeugdzwemster Djamari Oetringer zilver op de 100 wissel en goud op de 200 school. Eline Molle veroverde het brons op de 100 wissel. In de categorie jongens jeugd moest juniorenzwemmer Jesse de Win de punten pakken en hij deed dat overtuigend door zowel de 100 wissel als de 200 school te winnen.

De dames zwommen 100 vlinder met een mooie overwinning voor Pauline Tieleman en een tweede plaats voor Sunanda van Heteren. Op de 100 rug was er goud voor Sunanda, Pauline werd hier vierde. Bij de heren pakte Jasper de Win het zilver op de 100 vlinder, op de 100 rug zwom Ivan van Omme naar het brons. Tim Muller greep op de 100 vlinder met een vierde plaats net naast de medailles.

De afsluitende estafettes verliepen ook goed voor de Geul. De 4x50 wissel voor meisjes junioren 3 werd door Kirana Hoogenbosch, Iris van Valen, Sabrina de Graaf en Chinouk Tschan afgesloten met een tweede plaats. Op de 4x25 vrij haalden Tino Huurman, Faustine Mussig, Brandon Groeneveld en Alijssia de Boer een derde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.