Herinrichting kerkzaal Bethlehemkerk

07 maart 2012
Herinrichting kerkzaal Bethlehemkerk

PAPENDRECHT - Uit een inspectie, uitgevoerd door brandweer Papendrecht, is gebleken dat de inrichting van de kerkzaal van de Bethlehemkerk niet langer voldoet aan het "Besluit brandveilig gebruik bouwwerken".

Er is gebleken dat de ruimte tussen de kerkbanken te klein is. Er moet, volgens het gebruiksbesluit, een ruimte van minimaal 40 centimeter tussen de kerkbanken zijn. De afgelopen 50 jaar was het echter geen probleem dat de banken "slechts" 25 centimeter uit elkaar stonden...

De Bethlehemkerk heeft het probleem zonder mopperen direct goed aangepakt; Er is een plan opgesteld voor verplaatsing van de banken en met dit plan kunnen gelukkig de bestaande banken worden gebruikt, zonder dat deze aangepast hoeven te worden.

Het enige nadeel van dit plan is dat er 135 zitplaatsen minder zullen zijn, maar gelukkig is het altijd nog mogelijk stoelen bij te plaatsen.

Het plan was ter goedkeuring aan de brandweer en de kerkenraad aangeboden en onlangs is het goedgekeurd.

Inmiddels zijn de banken al verschoven en opnieuw vastgemaakt aan de vloer. Hiervoor moesten maar liefst 900 gaten in de vloer worden geboord.

De uitvoering van de klus is echter dermate arbeidsintensief, dat de Bethlehemkerk op zoek is naar extra handen om deze te klaren. In de week van 5 tot 9 maart wordt de verplaatsing uitgevoerd en iedereen die mee wil helpen, kan dit doen door contact op te nemen met Cees Teeuw, tel: 06 – 57 33 77 90, e-mail: cenn.teeuw@zonnet.nl.


Een aantal kerkbanken moest een stukje korter worden gemaakt...

..zodat er heel wat restafval overblijft.

De kerkbanken staan nu netjes 40 cm. uit elkaar

De "overbodige" kerkbanken worden afgevoerd.

Foto's: Hans Huisman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.