Hobrink: "Bijbel was zijn tijd vooruit"

07 maart 2012 door Liesanne
Hobrink: "Bijbel was zijn tijd vooruit"

PAPENDRECHT - Bioloog Ben Hobrink spreekt op dinsdag 13 maart in de Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht.

Hij zal tijdens de ledenvergadering van de Nederlandse Patiënten Vereniging NPV spreken over Moderne Wetenschap in de Bijbel. Het is tevens de titel van het boek dat Hobrink heeft geschreven.

Veel mensen denken dat de Bijbel en de moderne wetenschap op gespannen voet met elkaar staan. Hobrink is overtuigd van het tegendeel en betoogt in zijn boek dat de Bijbel boordevol voorschriften staat waarvan wetenschappers pas sinds enkele decennia de wijsheid zijn gaan inzien. Bijvoorbeeld de voorschriften over epidemieën, hygiëne, en voeding.

Ben Hobrink: 'Weinig mensen zullen zich realiseren dat het principe van toiletten, melaatsenkolonies, stadreiniging, quarantaine en bestrijding van epidemieën voorkomt uit de Bijbel.'

In zijn boek concludeert hij: 'De schrijvers van de bijbel konden destijds de achterliggende gedachten hierbij simpelweg niet kennen. Er moet daarom wel een grote Auteur achter de bijbel hebben gezeten.'

Drs. Ben Hobrink (1948) heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam, met voedingsleer als zwaartepunt. Eerder verscheen van zijn hand onder andere het boek "Evolutie, een ei zonder kip".

Belangstellenden zijn van harte welkom op deze bijeenkomst. De avond begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee al klaar.De toegang is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden voor de onkosten van deze avond en voor de Nederlandse Patiënten Vereniging. .Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen naar A. Jongeneel van de NPV via telefoonnummer 078-6154448.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.