PKC wint nipt bij hekkensluiter Dos'46

27 februari 2012

PAPENDRECHT - Uit de laatste drie wedstrijden wist PKC slechts één punt te behalen en de ploeg was er dan ook van doordrongen, dat er een ommezwaai noodzakelijk was om niet vroegtijdig te gaan afhaken in de strijd om de play off's. Het moest dus gaan gebeuren deze zaterdagavond in Nijeveen tegen Dos'46. Het vertrouwen was er, maar het moest wel nog uitgevoerd gaan worden. Gelukkig voor PKC was Suzanne Struik weer terug in de basisopstelling na haar enkelblessure.

Suzanne Struik bracht PKC snel op 0-1. Dos'46 haakte direct aan via Casper Boom: 1-1 en daarmee kondigde zich direct een spannende wedstrijd aan. Richard Kunst bracht PKC weer op voorsprong: 1-2, waarna Laurens Leeuwenhoek het eerste gat wist te slaan: 1-3. En PKC denderde in de beginminuten door: 2-6 met Richard Kunst als laatste scherpschutter.

Dos'46 kwam vervolgens terug via 2x Sjors Keij: 4-6. Het ging vervolgens om en om: 4-7 (Richard) en 5-7. En Kunst was in vorm: 6-10 door twee treffers van Richard.

De volgende tussenstand liet zien, dat PKC nog steeds het voortouw bleef houden: 8-11
Dos'46 kwam helemaal terug bij 10-11 door Casper Boom. Lara counterde: 10-12. Maar Dos bleef aanhaken: 11-12, wat ook de stand bij rust werd.

PKC begon goed aan de tweede helft: Laurens bracht het verschil weer op twee: 11-13. En Tom Kalkman zette PKC weer op grotere voorsprong: 11-14, Casper Boom bracht Dos'46 weer terug: 12-14

Richard Kunst bracht PKC weer op drie punten voorsprong, maar Dos bracht dit verschil weer terug naar twee: 13-15. Het bleef spannend met nog ruim twintig minuten te spelen. Met kramp in de benen, bracht Suzanne PKC weer op drie: 13-16. Het werd 13-17 en vervolgens weer 14-17. Mady Tims: 14-18. Daarna ging het weer gelijk op: 15-19 via Tom Kalkman voor PKC. En PKC bleef het voortouw houden: Nadieh den Dunnen zorde voor 15-20. Het ging langzaam de goede kant op. Toch wist Dos weer wat dichterbij te komen via Henco: 16-20. Tom Kalkman scoorde de 16-21, maar Dos kwam verder terug 18-21 en 19-21. Het werden nog spannende slotminuten.

Via een strafworp mocht DOS'46 de aansluiting laten aantekenen: 20-21 in de laatste minuut. Het was nog even zweten, maar het werd uiteindelijk toch een overwinning voor de Papendrechters.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.