Boskalis verwerft havenopdracht in Argentinië

23 februari 2012 door Liesanne
Boskalis verwerft havenopdracht in Argentinië

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een opdracht verkregen voor het verdiepen en onderhouden van de haven van Bahia Blanca in Argentinië. Het contract heeft een totale waarde van ruim EUR 90 miljoen en is samen met de Jan de Nul Group aangenomen. Het aandeel van Boskalis bedraagt circa EUR 55 miljoen.

Het werk omvat het verdiepen van de haven en het onderhouden van deze diepte voor de komende vijf jaar. De verdiepingswerkzaamheden zullen in 2012 worden uitgevoerd door een grote snijkopzuiger die circa 5,5 miljoen kubieke meter harde grond gaat verwijderen. Deze harde grond bestaat voornamelijk uit kleisteen. De onderhoudsverplichting betreft het verwijderen van circa 3,8 miljoen kubieke meter slib per jaar, over een periode van vijf jaar, waarvoor een sleephopperzuiger en een waterinjectievaartuig worden ingezet.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door de toenemende wereldhandel.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.