PKC verliest midweekduel van Fortuna

16 februari 2012 door Liesanne
PKC verliest midweekduel van Fortuna

PAPENDRECHT - Op woensdag 15 februari speelde PKC een uitwedstrijd tegen Fortuna in Delf. 

De grote vraag was: Zou PKC het wegvallen van Suzanne Struik, de topscoorster van het team, kunnen opvangen deze wedstrijd? Op haar plaats stond, net als verleden week bij het invallen, Ilona van Eijk, die haar zus in het andere shirt mocht begroeten.
 
Fortuna opende het beste: binnen enkele minuten stond er 3-0 op het scorebord (dit ondanks een gemiste strafworp van Barry Schep). PKC moest oppassen niet overlopen te worden: Laurens Leeuwenhoek begreep dit als eerste en zette ook PKC op het scorebord: 3-1. Fortuna bleef aandringen: 4-1 (Tom Kalkman nog wel 4-2) en knalde door naar 6-2. John den Dunnen scoorde 6-3 via zo'n strafworp, waarna Tom Kalkman (van afstand) en Laurens Leeuwenhoek (korte kans) PKC weer terugbrachtten in de wedstrijd: 6-5. Ilona van Eijk bracht met een doorloopbal de stand weer in evenwicht: 6-6. Via opnieuw een strafworp: Barry Schep 7-6. (Van de 13 treffers al vijf uit een strafworp, niet te beoordelen via Twitter natuurlijk of dit terecht is).
 
Het spel lag vervolgens minutenlang stil voor een blessurebehandeling van Kelly Deelen, die uiteindelijk geblesseerd aan de enkel het veld moest verlaten. Wat zijn er toch opvallend veel van dergelijke blessures dit seizoen. Zij werd vervangen door Ryanne Segaar.
Fortuna was na de onderbreking weer het eerst bij de les en liep weer wat uit: met nog een kleine vijf minuten zuivere speeltijd was het weer 9-6 voor de Fortunezen en mocht PKC weer gaan proberen aan te sluiten. "De tovenaar" nam dit op zich: "kunstige doorloopbalvan Richard" zo luidde de tweet en na 10-8 (Barry Schep en Tom Kalkman) was het opnieuw Richard Kunst die aansluiting deed aantekenen: 10-9. Mirjam Malta bracht de ruststand in Delft op 11-9.
 
Fortuna startte weer vol energie en scoorde direct bij aanvang van de tweede helft. PKC moest vechten om te blijven aanhaken: hoewel moeizaam (2x strafworp nodig) lukte dat wel: 14-13 na schoten van Laurens Leeuwenhoek en Tom Kalkman en vervolgens, nadat Fortuna weer scoorde via Jeroen Preuninger (15-13) weer een strafworp van John den Dunnen: 15-14.
 
Blijkbaar werd er heel fel gestreden, want het regende strafworpen en zelfs een gele kaart voor de coach van Fortuna vanwege opwinding langs de lijn na een afgekeurde goal. Via opnieuw een strafworp van Barry Schep (16-14) behield PKC toch aansluiting door Richard uit een vrije bal: 16-15, waarna Laurens Leeuwenhoek de balans weer in evenwicht bracht: 16-16. Mady Tims liet zich toen weer eens zien en vanaf afstand werd het 16-17, reden voor Fortuna om een time out te vragen.
 
John den Dunnen mocht zijn specialiteit, strafworpen nemen, weer eens tonen: 16-18 en nu mocht Fortuna gaan proberen aan te blijven haken. De strijd werd steeds feller, wat resulteerde in enkele onderbrekingen voor blessurebehandelingen. Fortuna kwam bij 18-18 weer langszij, Mady Tims gaf PKC opnieuw wat lucht: 18-19. Twee strafworpen (Barry Schep en Marcel Segaar en een vrije bal van Eva v.d. Zon) brachten Fortuna weer op voorsprong: 21-19. Weer werd er veerkracht gevraagd van de jonge Papendrechters, waarbij een time out van PKCo voor de nodige instructies moest zorgen. Inmiddels viel er een gele kaart aan Papendrechtse zijde, maar voor wie deze bestemd was, bleef onduidelijk (bank??). Voor het eerst miste John den Dunnen een strafworp, maar dit werd met een afstandschot van Tom Kalman gecorrigeerd: 21-20. Strafworp Fortuna en Barry Schep miste niet: 22-20. Richard Kunst tekende voor de 22-21, maar weer een stip voor Fortuna: 23-21 (Marcel Segaar). Thomas Reijgersberg zorgde voor 24-21.
 
De laatste twee minuten waren inmiddels ingegaan: PKC zou eigenlijk net zo'n eindsprint nodig hebben als Fortuna eerder in Papendrecht had laten zien. Maar die kans kreeg het niet, zeker niet toen Cindy van Eijk de 25-21 deed aantekenen. Uit de zoveelste strafworp bracht Marcel Segaar de stand vervolgens op 26-21 en daarmee was de deur volledig op slot gezet. Eindstand: 26-21.
 
Een verliespartij dus voor de Papendrechters in Delft, waardoor alles in de top weer dichter bij elkaar kwam. Daarmee is het kleine bresje dat er voor de Papendrechters in het voordeel was weer teniet gedaan.Zaterdag wacht er opnieuw een uiterst belangrijk treffen in de PKC-hal tegen Blauw Wit.
 
Foto: Peter Besemer
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.