Schaakvereniging organiseert Stappentoernooi

14 februari 2012
Schaakvereniging organiseert Stappentoernooi

PAPENDRECHT - Op vrijdagavond 24 februari wordt in het Denksportcentrum van Papendrecht weer het jaarlijkse IDEKO stappentoernooi gehouden. De organisatie is in handen van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam.

Het schaaktoernooi is bedoeld voor jeugd in de leeftijd van 5 tot 17 jaar en haakt in op de bekende stappenmethode waarin kinderen worden opgeleid tot schaakdiploma’s. De groepsindeling zal volgens die stappenmethode plaatsvinden. Wie in stap 1 les krijgt, speelt in de stap 1 groep, wie in stap 2 les krijgt in de stap 2 groep, enzovoorts. Bij voldoende aanmeldingen zullen mogelijk ook groepen worden gevormd voor de zogenaamde tussenstappen. Dat zijn 1 plus, 2 plus, 3 plus, enzovoorts.

Het toernooi telt 5 ronden. De bedenktijd per partij is 12 minuten per persoon. Het toernooi begint om 18.30 uur en de prijsuitreiking wordt tegen 21.00 uur verwacht. De prijzen zullen worden uitgereikt door de directeur van IDEKO interieurbouw die het toernooi al jaren sponsort en die enthousiast is over de formule van het toernooi.

Men kan zich aanmelden door een e-mailtje te sturen naar beukelha@xs4all.nl (bij voorkeur) of door te bellen naar Hans van den Beukel (06-16243120). Deelname kost slechts € 1,-. Dit kan aan de zaal worden voldaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.