Dode vogels door de vorst

07 februari 2012
Dode vogels door de vorst

PAPENDRECHT - Voor deze vogel is het te laat. Waarschijnlijk betreft het hier een jonge zwaan. Hij zat vastgevroren aan de rand van een wak onder een waterdoorgang in Papendrecht. Aan de ander kant zwommen verdwaasd nog wat meerkoeten rond. De vogels hebben het zwaar en hebben onze hulp nodig deze winter. Net als voor ons is ook voor de vogels de winter plotseling gekomen en zij hebben lang niet altijd een huis met een warme kachel.

Vogelbescherming Nederland roept dus op om vogels extra bij te voeren: Met pindaslingers, vetbollen, maar ook broodkruimels en stukjes fruit. De vogels hebben namelijk extra voedsel nodig om zich warm te houden, maar kunnen extra weinig vinden vanwege de sneeuw en de vorst.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.