Derde Speedowedstrijd voor de Geul

31 januari 2012 door Liesanne
Derde Speedowedstrijd voor de Geul

PAPENDRECHT - De jongste zwemmers van de Geul kwamen afgelopen zaterdag aan de start bij de derde Speedowedstrijd. Er werden flink wat tijden verbeterd, de uitschieters waren Yannick Tschan en Kirana Hoogenbosch die op respectievelijk de 100 rug en de 200 wissel ruim 9 seconden van hun beste tijd afhaalden.

In de categorie meisjes minioren 4 waren er mooie PR’s voor Alijssia de Boer op de 50 vlinder en de 100 school. Ook Faustine Mussig verbeterde haar tijd op de 100 school.
Bij de jongens in deze categorie zwom Yannick Tschan naast het PR op de 100 rug ook nog een PR op de 100 vrij. Tino Huurman en Erik Verhagen zetten op de 100 rug een PR op de klokken.
 
Bij de meisjes minioren 5 maakte Sam IJzerman indruk met 4 PR’s op twee afstanden: op zowel de 100 rug als de 100 school verbeterde ze haar 50 en haar 100 metertijd. Op de 100 rug pakte ze bovendien de vierde plaats. Op de 100 school was er een mooie zilveren medaille voor Sofia de Graaf en op de 100 vrij pakte ze het brons. Het zilver op deze afstand ging naar Esmée Roodenburg.
 
In de categorie jongens minioren 6 slaagden René Verhagen, Tijmen Snier  en Pascal Hofwegen erin om zich op zowel de 100 school als de 100 vrij te verbeteren. Pascal verbeterde op de 100 vrij zijn 50 en zijn 100 metertijd. Daan Wesdorp zette op de 100 school een PR op de klokken.
 
De oudste zwemmers, junioren 1 en 2, zwemmen bij de Speedowedstrijden twee keer 200 meter. Kirana Hoogenbosch zwom naast het PR op de 200 wissel ook nog een PR op de 200 school. Op de 200 wissel waren er PR´s voor Britt Jansen, Chinouk Tschan en Alexia Huurman, die tijdens de 200 wissel ook haar PR op de 50 vlinder verbeterde.
In Terneuzen waren drie Geul zwemsters dit weekend actief bij de Nederlandse Masterkampioenschappen.  Pauline Tieleman kwam vijf keer aan de start in de categorie 25+. Op de 800 vrij leverde zij een prestatie van formaat door in een PR naar het goud te zwemmen. Op de 200 wissel voegde ze er een bronzen medaille aan toe, op de 200 vrij werd ze vierde. Samantha van Eijk startte zes keer in de categorie 20+ en slaagde erin elke start om te zetten in een PR. Haar hoogste notering was de tiende plaats op de 50 vlinder. Ook Sunanda van Heteren kwam aan de start in de categorie 20+. Haar beste prestatie leverde ze op de 400 wissel: een PR en een vijfde plaats. Op de 800 vrij en de 1500 vrij pakte ze eveneens de vijfde plaats. 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.