André Vogel bestuurslid Stichting Present

31 januari 2012
André Vogel bestuurslid Stichting Present

PAPENDRECHT - Van 2000 tot 2010 was André Vogel wethouder in de gemeente Papendrecht namens het CDA.

Sinds zijn afscheid als wethouder is hij niet veel meer in het nieuws. Onlangs is hij bestuurslid geworden van Stichting Present afdeling Papendrecht. 

Zelf vertelt hij enthousiast hierover: "In mijn wethoudersperiode heb ik veel te maken gehad met mensen die het financieel moeilijk hadden en/of niet gezond (geestelijk/lichamelijk) waren.

Dit is voor mij een van de redenen dat ik lid ben geworden van het bestuur van Present, want Present is voor de hierboven genoemde doelgroep van groot belang.

Present geeft hulp op een concreet niveau. Dit varieert van het opknappen van de tuin, het opruimen van een huis tot schilderen, witten, behangen, enz. Present is voor deze doelgroep letterlijk een cadeau: wanneer de hulp van Present weg is, kunnen deze mensen vaak weer een nieuwe start maken en zijn ze minder geïsoleerd.

Ook voor vrijwilligers is het helpen van anderen een prima zaak. Zij ervaren hoe het is om je aan de onderkant van de samenleving te bevinden en het geeft een fijn gevoel om andere mensen een dienst te bewijzen. Het is ook een verrijking voor hun leven.

Critici zeggen dat Present maar een druppel op een gloeiende plaat is, maar de 3500 vrijwilligersuren in 2011 zijn 3500 druppels, waardoor zeer veel mensen een beetje blij zijn geworden. Op die manier kunnen we de samenleving toch weer een beetje mooier maken.

Tenslotte is het goede van Present dat al het geld dat binnenkomt, zeer goed besteed wordt. De hulp is professioneel, maar er blijft geen geld aan de strijkstok hangen!"

Voor meer informatie, zie www.stichting-present.nl/papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.