Goede resultaten voor de Geul in derde Eon wedstrijd

23 januari 2012 door Liesanne
Goede resultaten voor de Geul in derde Eon wedstrijd

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag trok de wedstrijdploeg van de Geul naar Gorinchem waar de derde ronde in de landelijke Eon- competitie gezwommen werd. Na de eerste twee wedstrijden staat de Geul landelijk gezien op de vijfde plaats en als na vijf wedstrijden deze positie nog steeds ingenomen wordt zal de Geul voor het eerst in de geschiedenis gaan promoveren naar de landelijke C-klasse. Er was de zwemmers dus veel aan gelegen om goede resultaten neer te zetten bij deze wedstrijd en dat lukte in de meeste gevallen zeer goed.

De middag begon met de 4x100 wissel estafette voor de heren en het Geulteam met Ivan van Omme, Yuri van Omme, Jasper de Win en Giovanni den Ouden zette de winnende tijd op de klokken. De meisjes in de categorie senioren konden niet achterblijven en ook Carmen Muilwijk, Djamari Oetringer, Eline Molle en Sabrina de Graaf wonnen hun 4x100 vrij estafette overtuigend.

De jongste zwemmertjes, minioren 4, kwamen aan de start op de 25 vlinder en de 50 rug. Tino Huurman pakte op beide afstanden het goud, Yannick Tschan en Faustine Mussig zwommen een mooi PR op de 25 vlinder.

In de categorie meisjes junioren 1 pakte Sofia de Graaf het brons op de 50 school, op de 100 rug miste ze net het brons en werd vierde. Sam IJzerman maakte indruk met een PR van 10 seconden op de 100 rug. Ook Chinouk Tschan en Alexia Huurman zwommen een mooi PR op deze afstand.

In de categorie jongens minioren 6 waren er mooie PR’s voor Tijmen Snier, Daan Wesdorp, René Verhagen en Nout Merkus.

Iris van Valen was goed op dreef bij meisjes junioren 3: op de 50 vlinder werd ze tweede en op de 50 vrij tikte ze als eerste aan. Diane Vink zorgde met twee vierde plaatsen voor de overige punten. 

Ben Muller en Bas van Middelkoop maakten de dienst uit bij jongens junioren 2: op de 50 vlinder en de 50 vrij was het goud voor Ben en het zilver voor Bas. Tim van Heeswijk zwom op beide afstanden een PR.
Juniorenzwemster Sabrina de Graaf moest de punten pakken in de categorie meisjes jeugd en deed dat overtuigend door zowel de 100 rug als de 200 wissel te winnen.

In de categorie jongens junioren 4 was er twee maal goud voor Jesse de Win: op de 100 rug pakte hij in 1.05.03 het  goud en het clubrecord onder de 16 jaar en ook op de 200 wissel veroverde hij het goud. Max Muller, zelf nog junioren 2, pakte met een vierde plaats op de 100 rug belangrijke punten. Op de 200 wissel zette Joran Bakema een PR van 10 seconden op de klokken en Yaro Roodenburg viel hier met een vierde plaats net buiten de medailles.

Carmen Muilwijk zwom in de categorie meisjes senioren overtuigend naar het goud op de 50 vrij en de 200 rug. Op de 50 vrij was er een vierde plaats voor Eline Molle.
Bij de jongens in de categorie jeugd pakte Tim Muller het zilver op zowel de 50 vrij als de 200 rug.

De Geul dames maakten de dienst uit op de 200 school: goud voor Pauline Tieleman en zilver voor Sunanda van Heteren. Pauline Tieleman voegde er op de 100 vrij een bronzen medaille aan toe.

Bij de heren was er op de 200 school zilver voor Jasper de Win en brons voor Yuri van Omme. Op de 100 vrij pakte Jasper eveneens het zilver, het brons ging naar Giovanni den Ouden.
De afsluitende 4x50 wissel estafette voor meisjes jeugd werd door het Geulteam met Diane Vink, Iris van Valen, Sabrina de Graaf en Djamari Oetringer mooi gewonnen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.