PKC wint nipt van NIC

23 januari 2012 door Liesanne
PKC wint nipt van NIC

PAPENDRECHT - Voor PKC stond op zaterdag 21 januari een moeilijke wedstrijd op het programma: thuis tegen een versterkt NIC. De Groningers hebben met de komt van Ricky Wu aan kwaliteit gewonnen en de terugkeer van Ivo Wiebering moet ook niet onderschat worden. Een totaal ander team dus, dan in de eerste wedstrijden van deze Korfballeague. 

PKC begon voortvarend aan de wedstrijd en binnen luttele minuten stond er 3-0 op het scorebord. Friso Boode tekende voor het eerste Groningse wapenfeit, na bijna vijf minuten, waarna zich een gelijk opgaande strijd ontwikkelde. PKC had steeds het voortouw, speelde op zich goed, maar doordat veel ballen uit de korf draaiden, wist NIC toch gelijk te trekken bij 6-6. Even kwamen de Groningers op voorsprong bij 7-8, maar PKC wist op tijd weer het vizier op scherp te krijgen: Laurens Leeuwenhoek en vervolgens Suzanne Struik 2x en er stond weer 10-8 op het bord in het voordeel van de Papendrechters. Richting het rustsignaal nam PKC nog wat meer afstand: 14-10 bij rust.
 
De tweede helft begon moeizaam voor beide ploegen. Na vijf minuten was er van beide kanten nog maar 1x gescoord: 15-11. PKC liep vervolgens even iets uit (17-12) maar NIC kwam knap terug, via met name treffers van Ricky Wu: 18-16. Weer liep PKC verder uit, maar opnieuw kon NIC zich weer in de wedstrijd spelen. Van vijf punten verschil (22-17) kwam NIC weer terug tot 24-23, met nog slechts een goede twee minuten op de teller. De herinnering aan PKC-Fortuna kwam even terug, maar zover lieten de Papendrechters het deze keer niet komen. Richard Kunst tekende met een beslissend afstandsschot de 25-23 aan en met twee doelpunten verschil en nog slechts 1 minuut te spelen was de overwinning voor de Papendrechters een feit.
 
Na een fantastische eerste helft kreeg het publiek een weliswaar spannende, maar wat chaotisch tweede helft voorgeschoteld. Het had uiteindelijk alle kanten op kunnen gaan, want NIC is niet meer de Groningse ploeg van het begin van deze Korfballeague: velen zullen op de manier waarop er vandaag gespeeld werd nog gaan struikelen.
 
Volgende week de laatste wedstrijd in de heenronde: PKC mag naar Koog Zaandijk, dat a.s. woensdag eerst nog tegen de nieuwe Europees Kampioen Top mag aantreden. De overwinning van vandaag brengt PKC weer op een voorlopig gedeelde 2e plaats met Blauw Wit.
 
Foto: Peter Besemer
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.