Zwaarbevochten winst schakers

19 januari 2012 door Liesanne
Zwaarbevochten winst schakers

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM- Door een zwaarbevochten zege op concurrent Krimpen aan den IJssel houden de schakers van Papendrecht/Alblasserdam uitzicht op het kampioenschap in de tweede klasse.Vier van de acht partijen tegen de Krimpenaren eindigden in remise. Gerrit de Jong zorgde via een knappe zege voor een voorsprong, maar die ging weer verloren doordat Bert Terlouw zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander. In het bloedstollende slot zorgden Philip Kraaiveld en Hans van de Beukel echter voor de beslissende winstpunten. Beiden gebruikten veel bedenktijd en vooral voor Philip Kraaiveld leek dat verkeerd uit te pakken. Hij had nog minder dan een minuut bedenktijd over. Zijn tegenstander had nog 20 minuten op zijn klok staan, maar juist die raakte in paniek. Na een blunder kon Kraaiveld hem mat zetten.
Met nog twee speelronden te gaan is Barendrecht is nu de voornaamste concurrent in de strijd om de titel. Beide teams ontmoeten elkaar in de laatste ronde, waarbij Papendrecht/Alblasserdam het thuisvoordeel heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.