Start Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Papendrecht

18 januari 2012 door Liesanne
Start Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Papendrecht

PAPENDRECHT - Woensdagochtend 18 januari luisterde 15 peuters naar Mama kwijt in bibliotheek Papendrecht. Daarna hebben ze genoten van een ontbijt. De start van de Nationale Voorleesdagen, een landelijke actie die als doel heeft het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. 

Marijke van der Hoff, directeur van BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost, las met en voor de kinderen het boek ‘Mama kwijt’. Dit boek van de Ierse illustrator Chris Haughton is door de Nederlandse bibliothecarissen gekozen tot het prentenboek van het jaar. Daarna stond voor de kinderen een heerlijk ontbijt klaar. Directeur Van der Hoff: “Het is belangrijk dat we kinderen voorlezen en hen later enthousiasmeren voor het zelf lezen. Want onderzoek wijst uit dat een kwartier lezen of voorlezen per dag 1.000 nieuwe woorden per jaar oplevert!”.

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. En van lezen worden kinderen betere praters. Daarom organiseert de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen voor peuters en kleuters allerlei activiteiten waarin het prentenboek ‘Mama kwijt’ centraal staat. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar voor de voorstelling van poppentheater ‘Pombari’ op vrijdag 27 januari van 10.00 tot 11.00 uur. Kosten € 2,- (per kind inclusief begeleider). Graag vooraf aanmelden bij de balie van de bibliotheek Papendrecht.

Op www.bibliotheeknetwerkzhzo.nl staat meer informatie over alle activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen 2012. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.