Zilver op NK Taekwondo sparren voor Jessica Stolk van Taekwondo vereniging Papendrecht

17 januari 2012 door Liesanne
Zilver op NK Taekwondo sparren voor Jessica Stolk van Taekwondo vereniging Papendrecht

PAPENDRECHT - Taekwondo vereniging Papendrecht heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Nationale kampioenschappen Taekwondo sparring in het topsport centrum Almere. Door blessureleed kon Papendrecht maar een deelnemer afvaardigen. Deze deelnemer was de 16 jarige Jessica Stolk uit Hendrik Ido Ambacht uitkomende in de klasse dames junioren tot 63 kilogram.

In de middag moest Jessica Stolk, onder leiding van haar trainer/ coach Rakesh Gajadhar haar eerste partij vechten tegen Sharon Monshouwer van Taekwondo vereniging KORYO den Haag. Al snel was duidelijk dat Jessica Stolk de meerdere was en wist keer op keer door voortreffelijk spel en scherp geplaatste trappen punten te scoren. In de laatste ronde zette haar tegenstander nog een tegenoffensief in maar dit mocht niet meer baten. Jessica Stolk wist de partij te winnen met 5-4.
De tweede partij die Jessica Stolk moest vechten tegen Kim Reacq van Taekwondo vereniging TAPIA uit Oss was van een geheel ander kaliber. In de eerste twee ronden wist Jessica Stolk de schade nog te beperken en ging met een gelijke stand de derde ronde in maar de geroutineerde tegenstander gunde Jessica Stolk geen enkele ruimte om te scoren. Uiteindelijk heeft Jessica Stolk deze partij verloren. Maar wist wel het zilver te claimen.
Een zeer knappe prestatie van de 16 Jarige deelnemer uit Hendrik Ido Ambacht.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.