Eerste wedstrijd in ZRO-A voor de Geul

16 januari 2012 door Liesanne
Eerste wedstrijd in ZRO-A voor de Geul

PAPENDRECHT - In het zwembad in Dordrecht werd afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de regionale ZRO-A competitie gezwommen. Het is voor de eerste keer sinds jaren dat de Geul op het hoogste niveau meedraait, tussen de acht beste clubs uit de regio. Een plaats in de top 8 op een afstand betekent dan ook belangrijke punten voor de club in de totaalstand. De wedstrijden in deze competitie worden gezwommen in het 50 meterbad wat betekent dat er niet al te veel persoonlijke records gezwommen worden. Toch slaagde een aantal Geul zwemmers erin hun beste tijd te verbeteren tijdens deze wedstrijd. Sam IJzerman deed dit zelfs op beide afstanden waarop zij mocht starten en Tijmen Snier, Chinouk Tschan, Iris van Valen, Ben Muller, Tim van Heeswijk, Sabrina de Graaf en Joran Bakema verbeterden zich allemaal op één afstand.

In de categorie jongens junioren 2 maakte Ben Muller indruk met een mooie overwinning op de 100 vlinder. Bas van Middelkoop zorgde met een zevende plaats voor de overige wedstrijdpunten. Op de 100 rug was het Max Muller die het zilver veroverde, de vijfde plaats van Ben Muller leverde belangrijke punten op.

Bij de meisjes in deze leeftijdscategorie zwom Sabrina de Graaf eveneens overtuigend naar het goud op de 100 vlinder en op de 100 rug pakte ze het zilver. 

In de categorie jongens junioren 4 was er een achtste plaats voor Thomas Verhoeven op de 100 rug en op de 100 vlinder zorgde Jesse de Win met een zesde plaats voor de punten.

In de categorie meisjes jeugd leverde juniorenzwemster Sabrina de Graaf met een zesde plaats op de 100 vlinder de punten aan.

Jesse de Win, zelf nog juniorenzwemmer, zwom in de categorie jongens jeugd naar een vierde plaats op zowel de 200 school als de 50 rug en pakte zo belangrijke wedstrijdpunten. Tim Muller pakte met een zevende plaats op de 200 school en een achtste plaats op de 50 rug de overige punten.

De heren zwommen allereerst de 100 vrij en tussen het geweld van alle zwemmers van de grote verenigingen zwom Jasper de Win in zijn eerste jaar bij de heren naar een achtste plaats. Met zijn tijd van 56.33 voldeed hij tevens aan de limiet voor het NK in juni van dit jaar. Op de 50 school tikte Ivan van Omme als zevende aan.

Tot slot werd er door de jongens jeugd nog een 4x50 wissel estafette gezwommen. Het team van de Geul kende slechts één jeugdzwemmer, Tim Muller, de overige drie zwemmen nog bij de junioren. Toch slaagde het Geulteam met Tim Muller, Jesse de Win, Thomas Verhoeven en Ben Muller erin om naar een mooie vijfde plaats te zwemmen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.