Wethouder Koppenol opent jaarlijkse project Beginnen met hardlopen

16 januari 2012 door Liesanne
Wethouder Koppenol opent jaarlijkse project Beginnen met hardlopen

PAPENDRECHT - Op zaterdag 14 januari heeft wethouder sport van Papendrecht, Kees Koppenol het project Beginnen met Hardlopen van Atletiekvereniging Passaat geopend. De wethouder: “Dit jaar los ik net als vorig jaar het startschot. Het loopgroepproject wordt voor de 21e keer georganiseerd met het doel om beginnende hardlopers voor te bereiden op deelname aan de Lenteloop. Ik vind het echt ongelofelijk dat Passaat elk jaar honderd mensen aan het hardlopen weet te krijgen. Uit ervaring weten ik dat 80 van de 100 daar glansrijk in slagen en na de Lenteloop met veel plezier doorgaan met hardlopen! Als vertegenwoordiger van het gemeentebestuur ben ik oprecht trots op Passaat en op iedereen die deze uitdaging aan wil gaan. Het is voor heel veel mensen geschikt. Voor mij ook, en daarom doe ik deze eerste training graag mee. Er zijn veel (sport)activiteiten waar ik mijn gezicht willen laten zien en daarom ben ik op zaterdag te vaak verhinderd, anders had ik zeker aan het project meegedaan!” 

In het project trainen de deelnemers gedurende 17 weken, zodat ze vanaf nul  of een bescheiden loopervaring uiteindelijk op 12 mei kunnen deelnemen aan de Lenteloop over 7,5 kilometer.  Gedurende het hele project ligt de nadruk op goed gedoseerde uitbreiding van conditie en loopvermogen. Tijdens de eerste training blijkt dat meteen, wat ook wethouder Koppenol lacht en praat de hele training en iedereen is na afloop opgetogen: “Nou, dat viel mee! Kom maar op met de volgende training!” 
 
Trainer Huig van Garden: “Leren hardlopen  is geen kwestie van zo hard mogelijk vertrekken en zie maar waar je uitkomt. In onze aanpak zorgen wij ervoor dat de kans op overbelasting zo klein mogelijk is. En als iemand toch wat klachten krijgt en dat meteen meldt, dan zoeken we naar de oorzaak, en proberen we samen om met een hersteltrainer de blessure op te lossen en terug in te stromen in de groepen. Onze aanpak werkt echt, want van alle start cursussen hebben wij verreweg het hoogste slagingspercentage.
 
Men kan nog  inschrijven tot eind januari en instromen in alle loopniveau’s. De trainingen worden gegeven elke zaterdagochtend om 10.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur. Meer informatie: www.avpassaat.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.