Faillissement Salsa Radio nu volledig afgewikkeld

23 december 2011
Faillissement Salsa Radio nu volledig afgewikkeld

PAPENDRECHT – Bij beschikking van de enkelvoudige kamer van de Rechtbank in Dordrecht afdeling Civiel Recht werd op 8 december 2009 Radio Salsa Omroep Stichting in staat van faillissement verklaard.

De rechtercommissaris heeft de voordracht tot opheffing van het faillissement behandeld. Ten gevolge van de behandeling heeft de Rechtbank op 20 december 2011 besloten de opheffing van het faillissement te bevelen waarbij de kosten op nihil gesteld werden. Salsa was vanaf de 80er jaren het radio geluid van de gemeente Papendrecht.

Een aantal ontwikkelingen bracht met zich mee dat de omroep vanaf 2005 een nauwe samenwerking met de omroep Smart FM uit Spijkenisse aanging. Ook dat mocht echter een verdere teruggang in activiteiten niet tegenhouden.

Het bestuur zag daarom in 2009 geen andere mogelijkheid dan het aanvragen van het faillissement. Vervolgens werd de lokale publieke omroep RTV Papendrecht opgericht. De recente ontwikkelingen geven aan dat dit duidelijk meer levensvatbaarheid heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.