VV Papendrecht behaalt eerste winst van seizoen

12 december 2011
VV Papendrecht behaalt eerste winst van seizoen

PAPENDRECHT - Op een bewolkte zondag trappen VV Papendrecht en Exelsior 20 af voor hun laatste wedstrijd voor de winterstop en van de 1e seizoenshelft. VV Papendrecht begint rommelig met veel balverlies de eerste paar minuten, totdat in de 3e minuut de bal diep gaat richting Roy Eekman die onreglementair gestuit wordt net buiten de 16 meter. Bruce Godvliet plaats zich achter de bal en krult deze fraai achter de kansloze Exelsior goalie. Dit betekent voor de derde wedstrijd op rij een 1-0 voorsprong voor Papendrecht. in de 11e minuut is de voorsprong bijna verdubbeld. Na goed doorgaan van wederom Roy Eekman en een dito voorzet wordt door de hoogspringende Rutger van der Kleij echter net over het Exelsior doel gekopt.

Van Exelsior is tot dat moment in aanvallend opzicht niet al teveel te zien. In de 21e minuut is het voor het eerst dat ze dreigend voor het doel van Karsten van der Velden verschijnen. Ten koste van een hoekschop redt men de situatie. In de 25e minuut is het de volgende goede aanval van VV Papendrecht over vele schijven die uiteindelijk voor de voeten van Robbert Stout komt die knap de 0-2 binnenschiet.

In de 36e minuut is het een mogelijkheid voor Exelsior 20, maar gelukkig heeft de spits het vizier niet op scherp staan.  Papendrecht is echter even de grip op de wedstrijd kwijt en gaat teveel achteruitlopen. Gelukkig weet Exelsior hier niet echt raad mee.  Na een uitval in de 39e minuut is de beste mogelijkheid nog voor Papendrecht maar de Exelsior doelman houd Roy Eekman van scoren af.  Zo komt de ruststand  met een verdiende 2-0 voorsprong voor Papendrecht.

Na rust is te zien dat dat Exelsior iets recht wil zetten, maar Papendrecht geeft vooralsnog weinig ruimte weg. Tot aan de 54e minuut een bal onvoldoende weggewerkt wordt en de Exelsior 20 middenvelder direct z'n schoen onder de bal zet maar met een katachtige reflex is het Karsten die redding brengt.  Nog geen twee minuten later is het Robbert Stout die een open kans krijgt maar dermate onderuit gehaald wordt dat hij de bal onvoldoende vaart mee kan geven om de 0-3 binnen te schieten.

In de 68e minuut krijgt Exelsior de eerste echt goede kans. Echter van dichtbij werkt de spits de bal over. in de 71 e minuut stoomt Elwin Spoel  langs de lijn en levert een goede voorzet op Roy Eekman. Zujn schot gaat echter rakelings naast. Zo speelt de wedstrijd zich nu wel voor het grootste deel op de helft van Papendrecht af maar tot echt grote kansen komt het niet voor Exelsior. In de 86e minuut is het invaller Robin van Dreumel die het duel definitief kan beslissen maar zijn schot vliegt rakelings over. in de 89e minuut is het toch Exelsior dat de achterstand halveert. Na eerst een fantastische redding van Karsten  word de aansluitende hoekschop onhoudbaar binnengekopt. Verder laat Papendrecht het niet komen en zijn de eerste 3 punten verdiend een feit met de 2-1 overwinning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.