RTVPapendrecht start met kabelkrant

05 december 2011

PAPENDRECHT - De lokale publieke omroep RTVPapendrecht heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van verschillende activiteiten. Vanaf heden is ook TVPapendrecht actief. Via analoog kanaal 67- zijn dagelijks nieuwsberichten, reportages, foto's en reclameberichten te zien op de kabelkrant.

Tot midden volgend jaar zullen dat alleen opgenomen programma’s zijn. Maar de verwachting is dat in tweede helft 2012 ook live programma’s mogelijk worden. De afgelopen maanden werden door de vrijwilligers van RTVPapendrecht besteed om de software te installeren en de inhoud klaar te stomen voor dit moment.

“Natuurlijk zullen er voorlopig nog af en toe wat onregelmatigheden optreden,” legt kabelkrantontwikkelaar Jan van Efferen uit. “Maar dat zijn kinderziektes. Die worden stuk voor stuk allemaal opgelost.” Om het kanaal te kunnen ontvangen moet het TV toestel eerst alle kanalen opnieuw zoeken. Dan wordt vanzelf kanaal 67- gevonden. Daarna maakt het altijd deel uit van de programma’s op het toestel.

Afgelopen september was de LOCOM TV-krant gestopt met Papendrechtse uitzendingen vanwege een combinatie van hoge kosten en een tegenvallend aantal kijkers. RTVPapendrecht blaast het nu dus weer nieuw leven in.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.