PKC wint openingswedstrijd Korfballeague van TOP

26 november 2011
PKC wint openingswedstrijd Korfballeague van TOP

PAPENDRECHT - Vrijdagavond 25 november begon dan eindelijk het nieuwe seizoen van de Korfballeague met de reprise van de AHOY finale van verleden jaar tussen TOP en PKC. De verwachtingen vooraf waren hoog gespannen, waarbij TOP zich door "alle vermeende verzwakkingen" in een gerieflijke underdog positie had weten te plaatsen door o.a. op het FKS van Fortuna te verliezen. PKC kende daarintegen een voorspoedige voorbereiding op deze zaalcompetitie, door zowel het Drechtstedentoernooi als het Fortuna Korfbal Spektakel te winnen.Hoe zouden de krachtsverhoudingen nu werkelijk zijn?

De beginfase liet een gelijkopgaand scoreverloop zien, waarbij PKC steeds het voortouw behield, maar TOP vervolgens weer kon aansluiten. Tot 7-7 bleef het wachten op het eerste echte verschil. Laurens Leeuwenhoek bracht PKC voor het eerst op een klein verschil, 7-9 door 2x achter elkaar te scoren. TOP sloot echter weer aan: 9-9. PKC bleef drukken: 9-10 kort voor de rust. Maar weer kwam er evenwicht bij het rustsignaal: 10-10.

Het verschil moest dus in de tweede helft gaan komen.
TOP opende fanatiek 11-10 en nu moest PKC weer zien aan te sluiten, waarvoor Suzanne Struik haar verantwoording nam: 11-11. Na 12-12 was het TOP dat een klein verschil wist te bewerkstelligen via 2x Mick Snel: 14-12. Het bleek dus de jeugd die het moest doen: Laurens en Nadieh. 14-14. Het ging vervolgens weer volledig gelijk op tot 16-16. Weer 2x Mick Snel: 18-16. Maar via Nadieh en Laurens kwam PKC weer langszij: 18-18. De eindfase naderde met nog zo'n vijf minuten te spelen: 19-19. PKC probeerde een doorbraak te forceren: Nadieh... 19-20 en daarna Rutger 19-21 en nog maar drie minuten op de klok. En daar was Susanne Struik weer: 19-22. Het verschil was er... nu vasthouden en dat lukte: 20-22.

Het verschil was dus echt niet zo groot: misschien maakt het verschil bij de ervaring van de jeugd het verschil?

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.