Geen weigerambtenaren in Papendrecht

22 november 2011
Geen weigerambtenaren in Papendrecht

PAPENDRECHT - In een gisteravond in de gemeenteraad gehouden debat stonden de rivalen op dit punt, PvdA / Groenlinks enerzijds en SGP anderzijds tegenover elkaar.

De SGP bij monde van Marco Hoogland vroeg zich af waarom het onderwerp weigerambtenaren op de agenda stond. Volgens hem was het een voorbeeld van symboolpolitiek. Hoogland merkte verder op dat Christenen in Nederland steeds verder in de verdrukking komen door de opmars van (uit hun ogen gezien) seculier gedachtengoed. Volgens Burgemeester Kees de Bruin zijn er momenteelo in Papendrecht geen trouwambtenaar die weigeren homostellen te trouwen, dus het probleem speelt momenteel niet eens in Papendrecht.

Eerder deze maand heeft de Tweede Kamer besloten dat het niet langer mogelijk is om als ambtenaar te weigeren homostellen te trouwen vanuit gewetensbezwaren. Vanuit die gedachte is de reactie van partijen als de SGP en Papendrechts Algemeen Belang goed te begrijpen: Weigerambtenaren zijn geen lokale discussie, aangezien de landelijke wet bepaalt wat er moet gebeuren.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.