Andries van Eijl wint Flyball VVHP

21 november 2011
Andries van Eijl wint Flyball VVHP

PAPENDRECHT - De Vereniging Van Hondenbezitter Papendrecht (VVHP). heeft voor de leden van “Sport en Spel”de afgelopen zondag 20 november een bekerwedstrijd Flyball georganiseerd.
17 honden namen deel aan deze bekerwedstrijd met hun baasjes.

Helaas voordat de wedstrijd begon liet één van de flyballapparaten het afweten en de trainsters Lenie en Arja kregen deze niet meer gemaakt voor de wedstrijd en werd er een ander plan gemaakt om toch de wedstrijd door te laten gaan.

De honden moesten dit keer op 1 Flyballapparaat hun kunnen vertonen en moesten vooral  snel en doeltreffend zijn. Er moesten scherpe tijden neergezet worden. De honden die gek op een bal zijn, hadden er geen moeite mee om  steeds weer opnieuw de bal bij de baas te bezorgen. Al waren er ook honden bij die de bal niet interessant genoeg vonden deze vast te houden tot aan het baasje die aan het begin van de horde’s stond te roepen.

De snelste tijd en de langzaamste tijd werden geschrapt en van de resterende tijden werd het gemiddelde genomen. Zo werd het deze morgen in de mist een spannende strijd. Voor iedereen bleef het spannend, want de uitslag van alle deelnemers zou via de meida bekend gemaakt worden. Wel werden alle deelnemende honden na de wedstrijd beloond met een lekkere kluif van de vereniging, want ze hadden er vooral veel plezier aan beleefd.

1ste werd Andries van Eijl met zijn hond Kyra: zij behaalde een gemiddelde  tijd van 0.07 62
2de werd Rob Klaassen met zijn hond Roxy: zij behaalde een gemiddelde tijd van  0.08 00
3de werd IJsbrand Tukker met zijn hond Beau: zij behaalde een  gemiddelde tijd van 0.08 50
4de werd Goof Verbree met Lucky in 0.11 22
5de werd Helma van Maurik met Lizzy in 0.11 75
6de werd Ingrid Hagemeijer met Dyma in 0.11 78
7de werd Andries vanEijl met Binky in 0.12 00
8ste werd Petra Klinzing met Bobby in 0.12 62
9de werd Ineke de Jager met Senna in 0.13 63
10de werd Saskia den Hoed met Dapper in 0.15 65
11de werd Connie Prins met Oscar in 0.17 50
12de werd Willy Torreman met Malou in 0.21 91
13de werd Alex Veth met Sarah in 0.33 01
14de werd Diana de Boer met Zorro 0.38 62

De laatste plaatsen gingen naar de hondjes die nog aan de lijn zaten. Deze hondjes kunnen wel de poot op het apparaat zetten, maar nemen nog niet los de bal over de horde’s terug.

15de werd Leni Rijks met Boy
16de werd Coen van Puffelen met Bibi
17de werd Dave van der Hoorn met Hektor
 
Alle honden die bij de bekerwedstrijd aanwezig waren kregen  van de trainsters een kluif, het belangrijkste geldt dat Baas en Hond er plezier aan beleven, samen bezig zijn, een speciale band opbouwen, geen echte fanatiekelingen die met aller geweld willen winnen, maar een leuk wedstrijdje waar ieder het naar zijn zin heeft en met een klein beetje competitieverband naar elkaar gericht werd  het weer een ontzettende leuke wedstrijd.

In Januari 2012  gaat bij Sport en Spel weer een nieuwe groep van start. Voor inlichtingen: Arja Smit 06-12389430 of bezoek www.bezichtig.nu/vvhp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.