Kunstuitleen Papendrecht 25 jaar

03 november 2011
Kunstuitleen Papendrecht 25 jaar

PAPENDRECHT - De Regionale Kunstuitleen Papendrecht bestaat 25 jaar. De Kunstuitleen wil dit op een bescheiden maar toepasselijke wijze vieren en dit bij het publiek onder de aandacht brengen. Er zullen weer een aantal publieks-activiteiten plaatsvinden, zoals men gewend is van deze Kunstuitleen. Het belooft wederom een combinatie van kunstzinnige gebeurtenissen te worden. Het publiek is uitgenodigd om hieraan deel te nemen en alle activiteiten zijn gratis.

Programma
Vrijdagavond 4 November 2011: De Kunstuitleen heeft een succesvolle geschiedenis achter de rug. Om 18.00 uur is de officiële aftrap met de presentatie van het speciaal vervaardigde stripboek: 25 jaar Kunstuitleen, getekend door o.a Joeri v/d Anker en Ruben Maalman. Er zijn enkele sprekers die de “geschiedenis van 25 jaar Kunstuitleen” zullen vertellen en dit wordt aangevuld met een overzichtstentoonstelling van krantenartikelen en foto’s. Iedereen is deze avond welkom...

Zaterdagochtend 5 november 2011: Graffiti-artist Robin van Raalte zal ter plaatse een passend kunstwerk maken die aan de muur van de Kunstuitleen zal worden bevestigd. Kinderen kunnen, mits op tijd aanwezig, assisteren met het maken van het “Graffiti kunstwerk”. Het paneel zal later ook worden gebruikt om de toekomstige educatieve projecten van de Kunstuitleen te ondersteunen.

Vrijdagavond 11 November 2011: Kunst begint met lenen, kijken en leren. Uitproberen wordt kopen en soms zelfs verzamelen. Een Kunstuitleen is laagdrempelig en de eerste stap in dit proces. Deze avond staat in het teken van "Kunstverzamelaars" en is er een speciale tentoonstelling. Het belooft een gezellige en informatieve avond met enkele verrassingen te worden en enkele gepassioneerde verzamelaars zullen onder het genot van een goed glas wijn vertellen over hun getoonde werk. De avond wordt om 18.00 uur geopend door de wethouder van Cultuur: Joke Reuwer. Deze avond is echter alleen te bezoeken op uitnodiging! Wilt u dit bijwonen neem dan bijtijds contact op met de Kunstuitleen, het aantal deelnemers is beperkt!

Zaterdagochtend 12 november 2011: De Kunstuitleen doet ook aan Kunsteducatie o.a. in samenwerking met ToBe uit Dordrecht. Er is deze ochtend de tekenwedstrijd “De toekomst van de Kunstuitleen” voor de jeugd. Het mooiste ontwerp wordt beloond met een prijs. Digitaal Kunstenaar Peter Hermus is ook aanwezig en geeft een demonstratie van de laatste digitale technieken...


Vrijdagavond 25 November 2011: De Dordtse Kunstenares Carla Roelofs exposeert haar laatste werk. Opening/ vernissage 18.00 uur door kunstenaar: Jeroen Olthof. De tentoonstelling is te zien tot en met 17 december. Landschappen en portretten zijn de genres, waarmee Carla zich in hoofdzaak bezighoudt . Grote vlakken, veel aandacht voor de vorm en een sterk persoonlijke kleurkeuze resulteren in acrylschilderijen, waar alleen plaats is voor datgene, waar het volgens haar in een landschap of portret om gaat.

De hele maand November: Voor wie zich inschrijft als nieuw lid, gedurende de maand november, leent de eerste drie maanden gratis. Tijdens de Kunstweek van 5 t/m 12 november is er ook nog een welkomstgeschenk zolang de voorraad strekt...

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.