Europarlementariër Corien Wortmann geeft gastlas op De Lage Waard

01 november 2011

PAPENDRECHT - Op maandag 31 oktober gingen, op uitnodiging van staatssecretaris Ben Knapen, ruim 150 politici en ambtenaren terug naar hun oude middelbare school om met leerlingen te discussiëren over Europa.

Zo ook Corien Wortmann, die oud-leerling van De Lage Waard is geweest en een gastles gaf aan de leerlingen van Atheneum 5 en Havo 5.

Corien Wortmann: “Ik vind het ontzettend leuk en belangrijk te horen hoe jongeren tegen Europa aankijken en wil graag met hen van gedachten wisselen over hun eigen toekomst in Europa. Hoe ervaren ze de invloed van Europa op hun eigen leven? Waar zien ze kansen voor zichzelf? Wat zijn in hun optiek de voor- en nadelen van het Nederlandse lidmaatschap van de Europese Unie?”

De EU Back to School gastlessen vinden plaats in het hele land. In totaal zullen ruim 150 gastlessen gegeven worden op zo’n 120 scholen, waaronder Vmbo’s, HAVO’s en VWO’s. De deelnemende leerlingen zijn tussen de 15 en 18 jaar.

Prominente gastdocenten zijn, naast staatssecretaris Knapen zelf, minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal, staatssecretaris voor Veiligheid & Justitie Fred Teeven, staatssecretaris van Sociale Zaken Paul de Krom, de Zeeuwse Commissaris van de Koningin Karla Peijs, de Limburgse Commissaris van de koningin Theo Bovens, diverse Tweede Kamerleden en leden van het Europees Parlement.

Wortmann-Kool (Oud-Alblas, 27 juni 1959) is een Nederlandse politica. Namens het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is ze sinds 2004 lid van het Europees Parlement.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.