Papendrechtse Stichting sponsort voedselbank in Israel

31 oktober 2011 door Ad van Herk
Papendrechtse Stichting sponsort voedselbank in Israel

PAPENDRECHT -Tijdens een recent bezoek aan Israel overhandigde Jan Verschoor namens de Papendrechtse Stichting Traveling Light een cheque van 3.000 euro aan Brian Slater, de initiatiefnemer achter een nieuw te openen voedselbank in Netanya, Israel.

Zoals in de meeste landen, moeten ook in Israel veel mensen rondkomen van een minimum inkomen, veelal zijn dit ouderen (waaronder ook Holocaust overlevenden) en nieuwe immigranten. Om hen tegemoet te komen opereert Brian Slater in zijn thuisland Israel een gaarkeuken waar wekelijks tientallen mensen een goede maaltijd, voedselpakketten en gratis kleding kunnen krijgen. Na de sluiting van een voedselbank in Tel Aviv besloot hij in een achterstandswijk van de badplaats Netanya een nieuwe lokatie te openen. Stichting Traveling Light kon vanuit Nederland hulp bieden voor de inrichting van deze ruimte.

Naast de voedselbank in Netanya sponsort de Stichting ook een zojuist geopend opvanghuis voor mishandelde vrouwen en kinderen in Arad, Israel. Namens de Stichting werd een cheque van 1500 euro overhandigd voor de aanschaf van meubelen en de reparatie van een dak boven de veranda.

Jan Verschoor en Marja Meijers zijn de oprichters van Stichting Traveling Licht, die als doel heeft het bieden van praktische hulp, financiele steun en geestelijke bemoediging aan bestaande Chirstelijke organisaties en gemeenschappen binnen Europa en het Middellandse Zeegebied. De Stichting kiest heel bewust voor kleinschalige, behapbare projecten die door de lokale bevolking zelf zijn opgestart. “Het is niet de bedoeling dat wij hun werk uit handen nemen”, aldus Jan en Marja, “maar veelal is er een gebrek aan geld en aan een duwtje in de rug!” Wij willen daarin graag helpen en op die manier initiatieven ter plekke steunen.

Meer informatie is te vinden op de website www.traveling-light.nl. Op de weblog http://janenmarja.blogspot.com kun je terecht voor actuele (reis)informatie, planning, foto’s en info over de projecten. Uiteraard is daar ook het laatste nieuws te vinden over de gesponsorde projecten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.