Occupy Papendrecht een feit

27 oktober 2011

PAPENDRECHT - Om ook Papendrecht ‘wakker te schudden’ is Harrie Penders (62) een Occupy in Papendrecht begonnen. Met ingang van dinsdag 26 oktober 2011 demonstreert de Papendrechter op het Marktplein.

Zeven dagen lang zal Penders daar blijven staan om ook zijn stem te laten horen. Hij hoopt met zijn actie mensen wakker te schudden, zodat zij anders gaan kijken naar de situatie, waarin wereldburgers zich bevinden. ,,Veel mensen zitten vast in een patroon van denken waar ze maar moeilijk vanaf kunnen of willen wijken,” zegt Penders. ,,Met deze demonstratie wil ik ze erop attenderen dat je niet alles hoeft te pikken wat je door overheden wordt voorgeschoteld.”

Voor Penders is één ding duidelijk; zo als het nu gaat kan het niet meer, het moet anders.
"Zo hebben we een nieuw financieel stelsel nodig. Eentje gebaseerd op LIEFDE.”

Penders staat zeven dagen lang bij de fietsenstalling achter het gemeentehuis. Van zonsopgang tot sluitingstijd van de winkels blijft hij daar zitten.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.