Man in gestolen voertuig aangehouden na achtervolging

23 oktober 2011 door Ad van Herk

PAPENDRECHT -De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 23 oktober een 22-jarige man uit Schiedam aangehouden. Agenten zagen de man in zijn auto vanaf de Parallelweg de oprit van de A15 op rijden, waarbij de man door rood licht reed.

De agenten besloten hierop achter de auto aan te rijden en een stopteken te geven. De man negeerde dit echter en ging er met hoge snelheid vandoor, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Vervolgens ging  de man de A16 op in de richting van Breda. Ter hoogte van Dordrecht verloor hij de macht over het stuur en reed tegen de vangrail. Hierop stapte de man uit en zette zijn vlucht te voet voort. Op een bouwterrein naast de A16 wisten agenten de man in de kraag te vatten.

Bij het controleren van de gegevens, bleken zowel  de auto en als de kentekenplaten als gestolen geregistreerd te staan. Ook bleek de bestuurder niet te beschikken over een geldig rijbewijs. De man is vervolgens aangehouden en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het voertuig is in beslag genomen.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.