Toernooi verloopt allesbehalve mat

22 oktober 2011 door Ad van Herk
Toernooi verloopt allesbehalve mat

PAPENDRECHT -Peter Papai is winnaar geworden van het jaarlijkse schaaktoernooi voor basisscholieren uit Papendrecht. In de zeven speelronden won hij al zijn partijen.

Dezelfde prestatie leverde Frank de Jongh, die winnaar werd van de speciale groep voor kinderen die niet in Papendrecht op school zitten.
Aan het toernooi deden 35 kinderen mee. Ze speelden soms fanatiek om de groepsprijzen. Omdat de organisatoren van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam besloten hadden het toernooi tot een halve dag te beperken, wisten de kinderen tot het eind de concentratie op te brengen.

Vooral de leerlingen van Prins Florisschool en ’t Kofschip De Wielen lieten zien dat ze het spelletje in de vingers hebben. Van ’t Kofschip won Lois van de Oever de eerste prijs voor groep 7. Sid Rietveld van Prins Floris won groep 6 en Koen de Jongh van ’t Kofschip De Zuidkil was de sterkste van de kinderen uit groep 5 en lager.

Wethouder Richard Korteland reikte de prijzen uit aan de eerste drie van elke groep. Ook de andere deelnemers ontvingen een aandenken aan het geslaagde schaaktoernooi.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.