De Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ opent nieuwbouw

15 oktober 2011 door Ad van Herk
De Natuur- en Vogelwacht  ‘De Alblasserwaard’ opent  nieuwbouw

PAPENDRECHT -De Natuur- en Vogelwacht  ‘De Alblasserwaard’ opent  nieuwbouw  voor de  jeugd op 29 oktober

Het bestuur van  Natuur- en Vogelwacht “De Alblasserwaard “(NVWA) opent op zaterdag 29 oktober het nieuwe gedeelte van het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA). De nieuwbouw is met name bedoeld om de groeiende belangstelling  voor de jeugdgroep op te kunnen vangen. De huidige groep Speurkids krijgt met de nieuwbouw een eigen ruimte om samen met de vrijwilligers en natuurgidsen de jeugd kennis te laten maken met de natuur.

Het SNCA heeft achter het ‘halve deel’ van de schuur een nieuw stuk aangebouwd, waar de jeugdgroepen hun onderdak krijgen. Hierdoor ontstaat er ook een eigen ruimte voor Knotgroep De Kievit om materiaal, gereedschap en dergelijke op te slaan . De nieuwbouw  werd financieel mogelijk gemaakt dankzij  Europese, provinciale en gemeentelijke subsidies,  in het kader van de ontwikkeling van het platteland. Ook de Gasunie heeft in de financiering bijgedragen.

De opening  van de nieuwbouw vindt om 10.00 uur plaats als kinderen samen met burgemeester De Bruin van Papendrecht, erelid A.A. de Haan en voorzitter De Lange de openingshandelingen zullen verrichten.  Daarna worden er tot 12.00 uur voor belangstellenden bezichtigingen gehouden. Natuurgidsen van de NVWA staan klaar om de bezoekers ook rond te leiden in de aangrenzende heemtuin. Verder is het centrum tot 17.00 uur gewoon geopend.

Het SNCA ligt aan de Matenaweg  1 te Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos aan de westkant van Wijngaarden. Zie ook www.nvwa.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.