Zwalkend VV Papendrecht verliest opnieuw

10 oktober 2011
Zwalkend VV Papendrecht verliest opnieuw

PAPENDRECHT - Op een druilerig Slobbengors en onder matige publieke belangstelling beginnen Papendrecht en Nieuwerkerk op zondag 9 oktober aan hun onderlinge treffen.  Ondanks de vele regen van de afgelopen dagen was het veld goed bespeelbaar.  In de beginfase was het aftasten van beide teams met Nieuwerkerk iets meer in balbezit. Eerste wapenfeit was dat Robert Jan de Vos in de 8e minuut ten val werd gebracht binnen de zestien maar de scheidsrechter wuifde alle protesten weg.  Gaande weg nam Nieuwerkerk meer het initiatief. Dit resulteerde eerst nog met een waarschuwing in de 23e minuut middels een goed ingekopte bal door de Nieuwerkerk spits die echter in duidelijke buitenspelpositie stond.  4 minuten later is het echter toch raak door dezelfde spits die geheel vrij bij de 2e paal kan binnenkoppen 0-1.  In deze fase is Nieuwerkerk duidelijk de bovenliggende  partij mede omdat Papendrecht deze eerste helft een bar slechte partj op de mat legt. In de 33e minuut krijgt Papendrecht opnieuw de rekening gepresenteerd voor zijn slappe houding een verre trap van de keeper schiet tussen twee Papendrecht verdedigers door en de Nieuwerkerk spits rond het alleen voor Karsten van de Velde knap af. Zo komt de rust met een terechte 2-0 voorsprong voor Nieuwerkerk.

Na rust duurt het 5 minuten voor Papendrecht de eerste mogelijkheid na een goede aanval kopt Mark van der Kruit goed in maar de kopbal word gered door de doelman ten koste  van een corner.  Deze levert niets op. Hierna neemt Nieuwerkerk het initiatief weer over zonder echt grote kansen te creëren.   In de 63 e minuut toch weer een mogelijkheid voor Papendrecht. Goed doorzetten van Robbert Stout maar zijn schot gaat rakelings naast. Daarnaast probeert trainer Richard Middelkoop met een dubbele wissel het tij nog te keren. In de 74e minuut is het wederom Robbert Stout die een open kans om te scoren krijgt maar zijn inzet was te slap. In de 86e minuut brengt Halit de spanning nog even terug maar verder dan 2-1 komt Papendrecht niet. Zo eindigt deze wedstrijd in een zeker op basis van de eerste helft verdiende 2-1 zege voor Nieuwerkerk en word het gat met de middenmoot nu wel al heel groot voor Papendrecht, dat nu op de laatste plaats staat...

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.