Boekhandel De Meent failliet verklaard

14 september 2011
Boekhandel De Meent failliet verklaard

PAPENDRECHT - Op dinsdag 13 september heeft het centraal insolventieregister bekend gemaakt dat Boekhandel De Meent aan de Veerpomenade (Winkelcentrum de Meent) failliet is verklaard. Een fraaie winkel gaat hiermee verloren voor het winkelcentrum. Ook was de boekwinkel regelmatig maatschappelijk betrokken bij Papendrechtse activiteiten door sponsoring.

De officiële reden van het faillissement is onbekend, maar er zijn wel een aantal mogelijke oorzaken aan te geven. Zo is het aantal bezoekers aan het nieuwe winkelcentrum sinds de start in 2007 achtergebleven bij de verwachtingen. En door de economische crisis houden consumenten meer de hand op de knip. En tenslotte loopt de verkoop van boeken in het algemeen de laatste jaren terug door de opkomst van nieuwe media zoals internet en e-books.

Op de foto: De opening van Boekhandel De Meent op 14 september 2007

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.