Eetproject “Kijk in de keuken van de buren”

30 september 2011
Eetproject “Kijk in de keuken van de buren”

PAPENDRECHT - Woensdag 28 september ging het eetproject voor de eerste keer van start bij VluchtelingenWerk aan de Stellingmolen 193.
Het kan met recht een zeer geslaagd geheel genoemd worden. Rond 17 uur werden de heerlijkste gerechten binnengebracht, waarna er met een flinke groep genoten werd van de maaltijd. En al snel vonden er allerlei geanimeerde gesprekken plaats.
Ook wethouder Herman Nieuwstraten was van de partij en bereidde, zoals hij al eerder beloofd had een heerlijk dessert, waarbij de vingers werden afgelikt.

Dit project is in het leven geroepen om allochtonen die hier nog niet zo lang wonen in contact te brengen met Nederlanders. En dan met name met hun naaste buren.
Dit zal hen helpen om een eventueel stukje eenzaamheid op te lossen en de integratie te bevorderen.

Voortaan zullen elke laatste woensdag van de maand een aantal allochtonen uitgenodigd worden, die dan op hun beurt weer een van hun buren uit nodigen. Ze zullen dan met elkaar en voor elkaar een maaltijd gaan bereiden, welke ze dan in een gemoedelijke sfeer met elkaar zullen eten bij het al genoemde kantoor van VluchtelingenWerk.

De volgende maaltijd zal dus plaatsvinden op woensdag 26 oktober, en de bewoners wonend aan het plein direct grenzend aan het kantoor van VluchtelingenWerk kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.