Prima start van schakers

29 september 2011 door Ad van Herk
Prima start van schakers

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - De schakers van Papendrecht/Alblasserdam zijn het seizoen sterk begonnen met een 5-3 zege op Charlois Europoort.
Met drie spelers in de gelederen die vorig jaar nog in het tweede team uitkwamen, werd met enige twijfel aan de wedstrijd begonnen. Dat leek te worden bevestigd door snel verlies van Dirk Dooren. Teus Punt boekte echter een zeer overtuigende zege. Jo Pattinama speelde remise, maar Gerrit de Jong gaf op toen hij een paard cadeau gaf aan zijn tegenstander.

In de laatste vier partijen van de avond werd de achterstand weggewerkt. Op de topborden zorgden Meinte Smink en Kees Brinkman voor twee volle punten. Philip Kraaiveld kon remise uit het vuur slepen, waarna Hans van de Beukel de zege veiligstelde door een aanvankelijk slechte stelling heel knap om te buigen tot winst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.