VV Papendrecht verliest opnieuw

26 september 2011
VV Papendrecht verliest opnieuw

PAPENDRECHT - Op een zonovergoten Slobbengors en onder geringe publieke belangstelling heeft Papendrecht op zondag 25 september zijn tweede nederlaag op rij geleden. Het begin van Neptunus was voortvarend. Na 1 minuut al het eerste schot wat voorlangs verdwijnt bij doelman Karsten van de Velden. In de 8e minuut de eerste mogelijkheid voor Papendrecht. Een vrije trap van Robbert Stout word onvoldoende geraakt door de vrij staande Martijn le Congé zodat de bal een makkelijke prooi is voor de Neptunus doelman. Neptunus speelt vanuit een gesloten defensie op de counter waarmee ze redelijk succevol zijn. In de 10e minuut resulterend in het volgende schot voorlangs de Papendrecht goal. Daarnaast is Papendrecht niet in staat om Neptunus onder druk te zetten zodat de wedstrijd veelal op het middenveld afspeelt. Na een kwartier komt Neptunus steeds beter in de wedstrijd maar verder dan wat afstandschoten over en naast komt men ook niet.

 
In de 26e minuut is er een onterechte strafschop voor Neptunus. Daar waar iedereen dacht dat de scheidsrechter floot voor een "schwalbe" van de Neptunus spits, wees de scheidsrechter naar de penaltystip en dat terwijl Karsten niemand ook maar geraakt heeft. Het kado word echter in dank aanvaard en zo staat Neptunus zeker niet onverdiend op voorsprong.
Dit omdat Papendrecht absoluut niet in de wedstrijd zit en heel matig speelt. In de 31e minuut dan toch een mogelijkheid voor Papendrecht. Halit stuit echter op de goed uitkomende Neptunus doelman. Nog geen twee minuten later een nagenoeg gelijke situatie als de strafschop van Neptunus in het zestienmeter gebied waar Halit geraakt wordt, maar wuift de scheidsrechter alle protesten weg. Verdere noemenswaardige mogelijkheden voor beide teams zijn er niet zodat de ruststand 0-1 is in het voordeel van Neptunus.
 
In de beginfase van de 2e helft wil Papendrecht wel, maar je ziet dat er weinig vertrouwen is en veel spelers zoekende zijn naar hun vorm. In de 50e minuut is er dan toch een mogelijkheid. Robbert Stout gaat goed door en levert een dito schot af wat de keeper van Neptunus moet lossen. De rebound word echter wegens buitenspel afgefloten. In de 52e minuut is het weer Robbert Stout die na een prima pass van Bruce Godvliet voor gevaar zorgt echter zonder succes. In de 53e minuut komt Neptunus door knullig bal verlies aan Pependrechtzijde aan een vrije trap net buiten de zestien die rakelings langs het doel verdwijnt. In de 65e minuut is het weer Robbert Stout die een prima schot aflevert, welke ditmaal de paal "geselt". 
 
In de 71e minuut komt Neptunus uit een counter tot een aardige kopkans die echter naast verdwijnt. verder neemt Neptunusv elke mogelijkheid te baat om tijd te winnen zonder dat de niet sterke arbiter hier afdoende tegen optreedt. Het enige wat hij wel doet is zwaaien met kaarten voor futiliteiten. In de 82e minuut na een goede aanval is er een goed schot van Bruce met een dito redding van de Neptunus doelman. Verdere kansen komen er niet en omdat de scheidsrechter slechts kort tijd bijtelt, is de overwinning voor Neptunus.
 
Op basis van de 2e helft had Papendrecht zeker een punt verdiend, maar die komt er niet en zo blijft de ploeg tegen zichzelf vechten.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.