Interval start met Open inloopavonden in De Laaght

16 september 2011

PAPENDRECHT - Jeugdcentrum Interval start vanaf maandag 19 september op een nieuwe locatie met open inloopavonden voor jongeren (12-16 jaar). Hiervoor wordt een ruimte van sporthal de Laaght aan de Douwes Dekkerlaan beschikbaar gesteld die geopend is elke maandag- en donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Jongeren zijn van harte welkom om spelletjes te komen doen, activiteiten te organiseren of gewoon gezellig te “chillen”. Op de avonden (die Chill-inn heten) zijn altijd een jongerenwerker van Interval en minimaal één vrijwilliger aanwezig.

Open inloopavonden zijn enerzijds bedoeld om jongeren onderdak te bieden waar zij zich met elkaar kunnen ontspannen en, eventueel samen met de jongerenwerkers van Interval, zelf activiteiten kunnen organiseren. Anderzijds wordt ermee beoogd overlast op straat te ver minderen. Het succes van open inloopavonden staat of valt met het snel kunnen reageren op signalen, wensen en behoeften van zowel jongeren als buurtbewoners (en andere betrokkenen) . Zodra de behoefte wijzigt, zal ook het aantal inloopavonden worden aangepast. Zo waren er al open inloopavonden in jeugdcentrum Interval en in De Spil (Stellingmolen). Steeds wordt na een periode van ongeveer drie maanden gekeken of het aanslaat en of het aanbod moet worden bijgesteld.

Van de jongeren die de open inloopavonden bezoeken, wordt verwacht dat zij met initiatieven komen en ook zelf bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Met deze methodiek zijn bij andere inloopavonden in Papendrecht goede ervaringen opgedaan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.