Boskalis verwerft kabellegcontract in Argentinië

14 september 2011 door Ad van Herk
Boskalis verwerft kabellegcontract in Argentinië

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat het een contract ter waarde van circa € 30 miljoen heeft verworven voor de levering en installatie van een onderwaterglasvezelkabel door de Straat van Magellaan in het uiterste zuiden van Argentinië. Het contract werd toegekend door het Argentijnse staatsbedrijf AR-SAT (Empresa Argentina de Soluciones Satelitales S.A.).

De glasvezelkabel, die gaat dienen voor internet en digitale televisie, zal de stad Rio Gallegos in de provincie Santa Cruz en de stad Rio Grande in de provincie Tierra del Fuego met elkaar verbinden. De totale lengte van de onderwaterglasvezelkabel bedraagt circa 40 kilometer. De diepte van het water (70 meter), sterke stromingen en hoge getijden zorgen voor een uitdagende werkomgeving.

Bij dit totaalproject, dat Boskalis uitvoert met onderaannemer Alcatel Lucent, zal een grote sleephopperzuiger en een kabellegschip worden ingezet. Voor de kabel zullen er sleuven worden gegraven met behulp van een jetslee en een ploeg. Bij bepaalde gedeeltes van de zeebodem waar de grond te hard is voor een jetslee zal moeten worden gebaggerd. Boskalis is tevens verantwoordelijk voor de aanlandingen aan beide kanten, alsmede de installatie van zo'n 60 kilometer landkabel op het vasteland van Argentinië en op Tierra del Fuego. Werk aan het project gaat naar verwachting binnenkort van start en zal in totaal ongeveer acht maanden in beslag nemen.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.