PKC knokt zich naar gelijkspel tegen Dalto

12 september 2011 door Ad van Herk
PKC knokt zich naar gelijkspel tegen Dalto

PAPENDRECHT - PKC begon moeizaam aan de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen en keek binnen enkele minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Het liep niet soepel en langzaam kwamen er bij PKC steeds meer irritaties boven omtrent enerzijds het fysieke spel van Dalto en anderzijds de beslissingen van het arbitrale duo, waar de Papendrechters het lang niet altijd mee eens konden zijn.
Bij 3-3 leek het tij zich te kunnen gaan keren, maar binnen enkele minuten kon de ploeg uit Driebergen, geholpen door enkele stippen, weer uitlopen naar een 3-7 voorsprong. Jan de Jager had inmiddels vanwege opmerkingen richting de scheidsrechter de gele kaart voorgeschoteld gekregen. Opnieuw probeerde PKC zich terug te knokken, kwam tot 6-8, maar in de eindfase van de eerste helft werd het verschil opnieuw vier doelpunten. Rust: 7-11.
 
Na de theepauze bleken de aanwijzingen in de rust effectvol. Na vijf minuten, waarin Dalto niet tot scoren wist te komen, kwam PKC voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong: 12-11 en vervolgens ook 13-11. Even leek PKC naar de winst te kunnen grijpen, maar Dalto bleef stug aanhaken. Via 13-13 werd het met nog tien minuten te spelen 16-16.
Het werden spannende slotminuten, waarin Dalto probeerde tijd te winnen met lange aanvallen. Vijf minuten voor tijd kwamen de Driebergenaren weer op voorsprong: 16-17, maar PKC wist vrijwel direct te counteren: 17-17.
Het werden hectische en slopende slotminuten, waarin de winstkans steeds heen en weer wisselde. Uiteindelijk kwam geen van beide ploegen meer tot scoren.
Eindstand: 17-17.
 
Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.