Drechtstreek behaalt 2e overwinning van het seizoen

11 september 2011 door Ad van Herk
Drechtstreek behaalt 2e overwinning van het seizoen

PAPENDRECHT - In de attractieve thuiswedstrijd tegen het Waardenburgse WNC heeft Drechtstreek zijn tweede overwinning van het seizoen behaald.  Al in de 8ste minuut trof Timo van der Want het doel. Uit een fraaie  rush met voorzet over links van Remco Koremans schoot Van der Want keihard de 1-0 in. WNC werd na die vroege goal wat teruggedrongen maar werd zelf ook enkele keren gevaarlijk voor het Drechtstreek doel.

In hoog tempo volgden de aanvallen op elkaar en er was voor het publiek genoeg te genieten. Bij één van de WNC aanvallen veroorzaakte Jorn van Drimmelen een strafschop die door de altijd scherpe André Zondag foutloos werd ingeschoten: 1-1. Enkele minuten later wist de mee naar voren meegekomen Erwin van der Heiden met een harde knal de stand alweer op 2-1 te brengen. 

Na rust gaf WNC zich zeker niet gewonnen. Er werd aan beide kanten keihard gewerkt om tot scoren te komen en opnieuw ging dat in een hoog tempo met goede combinaties. Het duurde tot de 62ste minuut voordat Leon van Dalen zijn eerste competitiegoal voor Drechtstreek kon maken. Uit een hoekschop lukte het hem om de bal achter de jonge doelman Robin van Heuckelum te koppen: 3-1. Toen Remco Koremans zes minuten voor tijd alleen voor de keeper kwam, verschalkte hij Van Heuckelum door hem met een goed gespeelde lob te passeren. Hij bepaalde hiermee de eindstand 4-1.

Na afloop kon coach Jan Kroos niet anders dan tevreden terug kijken op de wedstrijd: “WNC is altijd een lastige tegenstander met enkele handige routiniers. We zijn er tegen  hen in het verleden niet altijd zonder kleerscheuren van afgekomen, maar vandaag waren we ze de baas. De inzet was uitstekend en het tempo was hoog. Je merkt dat de groep steeds beter op elkaar ingespeeld raakt en dat is natuurlijk heel prettig om te zien. We kunnen het onze tegenstanders hierdoor behoorlijk lastig maken”.
Zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Wieldrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.