Bijbelschool Papendrecht gaat vijfde jaar in

23 augustus 2011

PAPENDRECHT - Sinds vijf jaar heeft Papendrecht een eigen - interkerkelijke - Bijbelschool, deel uitmakend van de Evangelische Toerustingsschool (ETS). Twee keer per maand komen de studenten van deze opleiding ’s avonds bij elkaar in buurtcentrum ‘De Spil’ aan de Stellingmolen om te leren over het Oude en het Nieuwe Testament. De eerste afgestudeerden hebben de opleiding inmiddels met diploma verlaten.

Annemarie Fernhout legt uit:"Tijdens de opleiding worden naast de bijbelboeken veel theologische onderwerpen behandeld die in de bijbel naar voren komen. Daarnaast wordt er ingezoomd op thema’s die van belang zijn voor ons geloofsleven. Per les van 2,5 uur wordt een Bijbelboek behandeld, dit wordt dan op hoofdlijnen besproken. Verder wordt veel aandacht besteed aan de achtergronden, zodat het Bijbelboek in zijn context en genre kan worden begrepen.

Een nieuwe ontwikkeling is dat de opleiding wordt uitgebreid met jaarlijks 3 zaterdagen met praktijkonderwijs. Denk aan vakken als: Preken, Pastoraat, Bijbelstudiemethoden, waardoor de opleiding na vier jaar kan worden afgesloten met het diploma: Assistent Gemeentewerker. Overigens is dit aanvullende zaterdag-onderwijs niet verplicht, maar facultatief".

Op donderdagavond 1 september as. zal het nieuwe seizoen van start gaan. De avonden beginnen om 19.30 uur.
De eerste twee avonden kunnen bij wijze van kennismaking kosteloos worden meegemaakt. Meer gedetailleerde informatie over de opleiding kunt u vinden via de website van de ETS op www.ets-cursus.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.