CU: "Besluit markt voorbarig"

19 augustus 2011
CU: "Besluit markt voorbarig"

PAPENDRECHT - De timing en communicatie van het auto-vrijmaken van de Markt roept bij de fractie van de ChristenUnie de nodige vragen op.
“Het is hard nodig dat het marktplein wordt opgeknapt.” aldus fractievoorzitter Rietveld. “Het moet aantrekkelijk worden om naast boodschappen doen, langer in het centrum te blijven. Een autovrijplein lijkt ons een goede oplossing.” Een gezellige “huiskamer” van Papendrecht met een terras en mogelijkheden voor andere activiteiten is goed voor de winkeliers en de weekmarkt maar ook prettig voor de inwoners. Rietveld laat echter weten dat het proces hier naartoe niet is afgemaakt. “Wat betekent dit besluit voor het parkeergedrag?”

“Natuurlijk vinden wij ook dat de parkeergarages optimaal gebruikt moeten worden. Nu betaalt iedere inwoner mee aan onbenutte parkeerruimte.” Juist daarom vraagt Rietveld zich af of een derde parkeergarage, langs de Veerweg, wel noodzakelijk is. “Nog voordat een parkeerevaluatie aan de raad is gepresenteerd worden eventuele parkeerplaatsen in deze nog te bouwen garage al te huur aangeboden. Wanneer de parkeerevaluatie uitwijst dat een derde parkeergarage nodig is gaan wij het ook nog hebben over de uitvoering.

Er zijn in het verleden afspraken gemaakt met de omwonenden van de C. Huijgensflat over het terugbrengen van groen. Daarnaast zijn bijvoorbeeld maatregelen nodig om de Marktbewoners en bezoekers parkeermogelijkheden te bieden. Hierover is nog niet in een raadscommissie gesproken. Kortom, dit besluit is voorbarig en de ChristenUnie zal hier zeker nog over in debat gaan met het college.”
“Het is noodzakelijk dat er ruimte wordt gecreëerd voor het afmaken van het centrumplan. Wat ons betreft is dit dan ook een tijdelijke situatie en gaan we na het zomerreces snel over tot het fatsoenlijk afmaken van de besluitvorming.”

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.