Help nu hooikoortsplant Ambrosia te bestrijden

15 augustus 2011
Help nu hooikoortsplant Ambrosia te bestrijden

PAPENDRECHT - Voor een effectieve bestrijding van de hooikoortsplant Ambrosia In Nederland en dus ook in Papendrecht is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen, van tuinbezitters tot akkerbouwers, de komende weken de handen uit de mouwen en in de handschoenen steken. Door de plant op de juiste manier te verwijderen voorkomen we dat Ambrosia uitgroeit tot een schadelijk onkruid en veroorzaker van allergische klachten.

Komende weken bestrijden
Omdat de plant nu goed te herkennen is en de komende maanden bloeit, is dit hét moment om Ambrosia te verwijderen. Op www.ambrosiavrij.nu staat hoe de plant eruit ziet en hoe deze veilig kan worden bestreden. Goede voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van handschoenenzijn erg belangrijk bij verwijdering van de plant. Ook kunnen mensen die de ambrosiaplant tegenkomen, dit via deze website melden.

Aanwezigheid in Nederland
Ambrosia heeft zich de laatste tien jaar verspreid over heel Nederland. De planten staan vooral op 'verstoorde gronden', zoals bermen en bouwterreinen. De Alsemambrosia groeit in tuinen, vooral op plaatsen waar in de winter vogelvoer is gestrooid. Vetbollen en strooivoer bevatten soms zaden van Ambrosia.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.