Werkzaamheden groenrecreatieve zone van start

21 juli 2011 door Ad van Herk
Werkzaamheden groenrecreatieve zone van start

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht streeft naar evenwicht tussen stedelijke voorzieningen en recreatieve/ toeristische functies. Om het laatste verder te versterken, starten binnen enkele weken twee van de in totaal vier deelprojecten aan de noord-oost zijde van Papendrecht: herinrichting van de Tiendzone en Noordrand Oostpolder. Het gebied wordt voorzien vanwandelpaden, bruggetjes, duikers van schanskorven en gevarieerde groenvoorzieningen. Het werk wordt uitgevoerd door Aannemingsbedrijf A.J. Kuipers B.V. te Strijen en GKB
Realisatie B.V. uit Barendrecht en is naar verwachting eind 2011 afgerond.

Papendrecht bevindt zich in de Merwedezone, het overgangsgebied tussen het landelijke gebied van Alblasserwaard en Groene Hart en het stedelijke van de Drechtsteden. Door versterking van de groen-blauwe kwaliteiten worden de fysieke barrières A15 en Betuweroute verzacht, de noord-zuid structuur versterkt en het recreatief gebruik op lokale en regionale schaal gestimuleerd.

De twee andere deelprojecten, die in een later stadium worden uitgevoerd, zijn de Matenasche Scheidkade en het groengebied in het Land van Matena. Het totale project wordt mogelijk gemaakt door cofinanciering met de Drechtsteden en het ‘Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.