Aanhouding na uitzending woningoverval

21 juli 2011 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - De politie heeft in het onderzoek naar een overval op een echtpaar in Papendrecht een aanhouding verricht. Het gaat om een 42-jarige man uit Vlaardingen. Hij meldde zich na een uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 19 juli 2011. Tijdens deze uitzending was een reconstructie te zien over de overval in een woning aan de P.S. Gerbrandystraat in Papendrecht op 10 juni 2011. Onder andere waren er bewakingsbeelden te zien. De 42-jarige man is ingesloten en de politie onderzoekt zijn eventuele betrokkenheid bij de overval. Bij de politie kwamen verder ongeveer acht tips binnen die in onderzoek zijn.

Op 10 juni kwam rond 18.45 uur bij de politie de melding van een onwelwording op de P.S. Rembrandtstraat binnen. Ter plaatse gekomen bleek het echter niet om een onwelwording te gaan, maar om een woningoverval. Twee daders drongen de woning van een 62-jarige man en zijn 60-jarige echtgenote binnen, bonden de bewoners vast en mishandelden het echtpaar. Daarbij raakten de bewoners dermate gewond dat zij zich in het ziekenhuis moesten laten behandelen. De verdachten namen een kluis uit de woning mee en gingen er vervolgens te voet in onbekende richting vandoor. De politie gaat verder met het onderzoek en vraagt getuigen die informatie hebben haar te bellen. Dat kan op 0900-8844 (lokaal tarief) en anoniem op 0800-7000 (gratis).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.