Fraai afdak voor oeroude Veeneik

19 juli 2011 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - In november 2009 was een 4000 jaar oude veeneik gevonden in de Oostpolder.
Het fossiel is ongeveer 7 meter lang en heeft een diameter van ongeveer 86 cm tot 1 meter (bij de wortels). Het is de grootste veeneik die tot nu toe in de Alblasserwaard is gevonden. Men schat dat de boom tussen 400 en 450 jaar oud is geworden. Hij moet omstreeks 2000 v. Chr. zijn omgevallen.
Hoewel de meeste van dit soort bomen als grof vuil worden afgevoerd, is besloten deze te behouden. De boom is met dank aan de Culturele Raad Papendrecht sinds mei 2010 te bezichtigen op het terrein van de Fruitheerlijkheid aan de Kerkbuurt.

De oeroude veeneik heeft afgelopen maand een schitterend afdak gekregen. Het Papendrechtse aannemersbedrijf Jovibouw heeft dat heel toepasselijk gemaakt.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.